Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Johnssonadam

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Johnssonadam

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej igen, mottager alla tips ja kan få! jag skickat med en bild på hur insida skrovet ska se ut. det ser ut som min insida antingen har målats någon gång eller så är det rester av något lim?? hur som helst så vill ja ha bort det. Jag testade o gnugga bort det med aceton men det hände inte särskilt mycket. kan man kanske testa o värma bort det på något sätt?
  2. Osb-skivan ska bort, hade hoppats att ingen skulle kommentera den.. det är en crescent monark 460. Årsmodell vet jag inte men skulle tippa 60-65 någon gång. Original ser man om man kollar noga. Det är dom små områdena som inte är gula/bruna. Alltså gråaktig med inslag av svarta/blåa prickar kan man säga
  3. Vad tror ni om att späda lacken med balsamterpentin?
  4. Hej! Hur hade ni gjort om er båt såg ut som på bilden? Hade ni bara målat insidan av båten i nån gråaktig färg eller kan man behandla den på något sätt? Självklart vill jag helst att sen ska se ut som den gjorde original. allt gott, Adam
  5. Okej imorgon tänkte ja betsa! Jag tänkte att ja testar mig fram med bets blandat med lacken i första lagret (om ja blir missnöjd kan jag betsa på de sen igen?) sen tänkte jag lacka trät 2-3ggr. jag hörde att man ev ska späda ut lacken med balsam terpentin, vad tror du om det?
  6. Hmm. De får nog bli till o lacka ändå haha.. de hade ju vart tråkigt o bli av med ådringen.. Peter skulle du då börjat med o bara betsa eller köra som du skrev bets o lack blandat? O hur skulle uppdelningen vara , 50/50?
  7. Okej tack, då är jag med! Det lutar nog åt att måla för mig. har du något förslag på färg/färgbutik i stockholm som efterliknar mahogny som skulle lämpa sig? finns det någon bra tråd här på forumet som beskriver när/var/hur man ska måla? Jag tänker i relation till temperaturen, solen osv.
  8. Hej, tack för båda svaren! Skulle nån vilja berätta varför det inte är bra att måla trät? just nu är jag som sagt mer orolig för att det kommer se väldigt ”stökigt” ut om jag inte lyckas få betsen o fästa på det kemiska trät. Peter: okej, så om jag blandar i betsen i lacket kan den då täcka/fästa på det kemiska trät?
  9. Hej, jag har köpt en Crescent monark 460 vars trädetaljer(trä runt fönster) har mycket över att önska. Mycket av trät har varit rötet som jag har sågat bort och ersatt med ny Mahogny. Andra delar har jag spacklat med kemiskt trä. Detta gör att trät just nu ser väldigt oenhetligt ut. Min första tanke var att jag skulle betsa för o sen lacka trät. Nu fick jag höra av en vän att man inte kan betsa kemiskt trä o han tyckte istället att ja skulle köpa någon utomhusfärg som ser ut som mahogny för att lyckas få färgen på trät enhetligt. vad säger ni? Kan man måla trät eller kommer det bara att lossna? jag kan tillägga att båtens skick är inget vidare o skulle färgen sitta kvar i 2-3 år så är det gott nog för mig.
×
×
  • Skapa nytt...