Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

simonsaysboat

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om simonsaysboat

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har du verkligen sett sådana någonstans? Skicka gärna länk isf👍🌹
  2. Håller med men problemet blir då att stegen blir för bred för den utstickande peken.
  3. Tack Anuba! Det borde fungera bara den inte är för bred (får mäta). Vet att Micore har liknande dessa i sina fack framme i fören.
  4. Hej! Jag har en fru som har stora problem att ta sig i och ur båten i fören pga diskbråck.🥲 Har någon tips på en stävstege som funkar bra till en HR 532 CC eller likn? Den har ju en utstickande för som ställer till det en del. Frågan är då om man ska välja en som lägger sig på varje sida om den utstickande delen eller vilar på den absoluta front-delen? Vad säger ni, finns det erfarenheter på denna typ av båtar eller liknande med samma variant av för?
  5. Hej Boat lovers! Sitter med beslutsångest och skulle jättegärna höra lite inputs på dessa två båtar. Beg. Micore cw57sc med Honda alt. HR 532cc med Suzuki, båda har massor av fördelar beroende på vad man vill prioritera. Har alltid varit HR-kille med Suzuki och älskar kvalitén i både båtarna och motorn men med Micore känns det som man får mer lyx, funktioner och smarta lösningar. Vad säger ni, finns det några som kan ge lite mer perspektiv i detta?
  6. Hej alla blötvalar😄! Jag har en HK 465 med en Suzuki DF40 som är uppdaterad till en DF50 som jag gärna skulle vilja få "Trolling mode" på. Tydligen finns detta inbyggt from 2012 (A-modellerna), men hur gör man med de som är äldre? Är det något man kan fixa själv och finns det då att köpa som tillsats till dessa eller måste man i.s.f lämna in till en certifierad verkstad? Vad säger expertpanelen?🤩👌
  7. Tack alla för svaren! Jag har nu bytt tank (hade en extra), tankade i ren ny bensin (den andra var gammal) och hade i tillsats för rengöring och blytillsats för att få bort ev kristallbildning mm. Nu funkar allt helt felfritt igen...PUST!👍😎🍾🥂
  8. Hej Boat Lovers! Min införskaffade Mercury "60Hk" 2 takt 2003 hade jag min första tur med igår och allt var frid och fröjd. Startade bra, gick som ett skott och hade en rapp respons generellt. Efter även några stop med fiske och lite smygande runt vassar så skulle vi köra hemåt, då började den gå upp och ner i varvtalet. Efter ett kort stop strax efter det gick det bara att köra ca 5-10 knop trots full gas, dubbelkollade luften och pumpade på bensinen. Det var rel. lite kvar men inte extremt. Efter det gick den bra en stund igen och sen kom samma problem snabbt igen, till och från. Märkte att den gick bättre några sekunder när man chokade i farten. Just nu känns det som om det kan vara vad som helst. Antingen ett IDLE-givar problem, luften, bensinen, värme eller kombinerat??? Någon nämnde även "neutrallägesgivaren" men det känns långsökt pga. att problemet är inkonsekvent (kommer och går lite slumpartat/ojämt). Har någon en bra teori som kan hjälpa mig vidare?
  9. Supertack alla för era svar. Det kommer nog bli en Mercury eller Yamaha 2-taktare snart (ev. tom Tohatsu)👍 Är det några speciella årsmodeller eller andra saker som man ska akta sig för/hålla koll på när det gäller dessa modeller (90-00)?
  10. Tex en sådan hära: https://www.blocket.se/annons/stockholm/crescent_542_bamse_yamaha_60_hk/95188174 Hur är det med Yamaha och Hondas fyrtaktare, för tunga, barnsjukdomar mm...eller? https://www.blocket.se/annons/jonkoping/askeladden_16/94734189 https://www.blocket.se/annons/dalarna/askiladen_honda_50/95193046
  11. OK, supertack för dina råd! Ungefär som jag tänker men du går helt klart ett par steg längre.👍😅 Du har länkar till Mercury bara, jag har mest försökt hitta Yamaha (Autolube). Är det ett misstag?
  12. Hej alla Båtfreaks! Jag har precis skaffat mig en Ryds 480S med en Johnson 30hHk 99'a. Främst för härliga fiskestunder👍🤩 Jag känner att denna motor kan vara lite väl klen och dålig för denna båt, vill även kunna köra ungdomarna (16-25 åringar) med lite ring, kneeboard och ev skidor också ibland. Vad kan/får man ha på denna båt och vilka 95-00 (har inte råd med nyare nu) motorer rekommenderas i.s.f? Vad tror ni, synpunkter/reflektioner? Alla synpunkter vore toppen för en rel. nybörjare😅
×
×
  • Skapa nytt...