Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Spekulantnimbus

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    36
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

12 Trovärdig

Om Spekulantnimbus

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det har inte blivit någon än så länge! Marknaden är galen har vi tyckt iaf, folk köper osedda båtar för väldigt mycket pengar… vi har därför avvaktat. Huvudspåret nu är dock större båtar än de tidigare nämnda då de känts för små för oss. Tex verkar Nimbus 28 DC vara en fin och något mer rymlig båt än epocan. Men vi har inte bestämt oss, återstår att se vad det blir.
  2. Tack för tipsen! Kad 4x är noterat! Jag köper gärna en båt som gått i sötvatten men oftast får de då transporteras en bit då jag befinner mig på västkusten, men det går ju att lösa det också.
  3. Nu gör du mig sugen på en epoca! Den ser riktigt fin ut! Jag förstår att det kan vara trångt men tror vi får leva med det faktiskt... vad har du för motor och är du nöjd med den?
  4. Jag hör av mig isf! Det verkar vara en trevlig båt! Hur mycket estimerar du att årets underhåll av limpor, knän och bälgar går på och gör du det jobbet själv?
  5. @Freez Aquador 26 vore en dröm för oss men den är klart utanför vad vi är villiga att betala, iaf som marknaden ser ut just nu. En Aquador 23 är mer realistiskt från ett prisperspektiv. Jag är ingen expert men det verkar som att priserna är rätt höga nu vilket kanske inte är så konstigt ändå.
  6. Låter mycket bra! Hade din båt bogpropeller och är det något du tycker är viktigt på denna båt?
  7. Att båten är gammal är egentligen inte problemet för oss, är den omhändertagen på ett bra sätt så kan det vara ett alternativ. Det är det där okända kinderägget som oroar mig. Ska kolla på lite äldre båtar nu!
  8. Låter riktigt härligt! Vad säger du om att det blir varmt under hard topen på högsommardagarna? Och med dina 191 cm, satt du bekvämt under hardtopen när du körde etc?
  9. Tack för din input, vi är fortfarande kvar och kollar på båtar från 23 fot och uppåt. Har du något bra tips till oss? Vilken båt har du?
  10. Nimbusen och Tresfjorden ser i min mening okej ut - det som vi inte känner oss bekväma med här är åldern på båten, det känns som ett kinderägg gällande skicket alltså. Vi förstår att vi inte kan få en ny båt men siktar ändå på en så ung som möjligt även om det i detta fall verkar bli båtar producerade runt millenieskiftet. Det är också därför jag nämnt det där med besiktningsman, det är för mig många okämnnda faktorer jag hoppas kunna gardera mig mot, det är ändå mycket pengar vi pratar om här.
  11. Även jag har vandrat vägen via optimist, laser, 505, 707, diverse små motorbåtar och medelstora segelbåtar, osv... dock håller jag med om att det är först när man är i en båt som man lär känna den på riktigt. Det positiva i denna tråden är att jag tycker jag fått en hel del bra tips och saker att tänka på. Jag tackar för hjälpen men fortsätt skicka tips om ni har!
  12. Okej, ge mig ditt tips på den bästa båten för vår situation (som inte är mycket dåliga val eller katastrof alltså)!
  13. Det låter ju bra, jag ska ta mig en till koll på den! Håller helt med om totalkostnaden också.
  14. Härligt att höra! Det ser riktigt fint ut på bilden! Hur gammal är båten och har du fått göra mycket reparationer/underhåll/förbättringar på den?
  15. Det där med 3 timmar är anledningen till varför jag inte vill ha en segelbåt, jag tycker det är för mycket som är omständigt helt enkelt men jag förstår att det är en smaksak. I vårt fall är vi fint-väder-människor som vill åka ut till en ö men ha det lite mer bekvämt än idag, vi vill kunna gå på toaletten, stänga till om det börjar blåsa lite alt. skydda barnen mot solen osv. Sedan vill vi också kunna sova över en eller ett par nätter som max. Vi kommer snabbt ut till öarna från vår båtplats, så det är inget problem.
×
×
  • Skapa nytt...