Jump to content
Monday 27 May 2024

Johan001

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Johan001

 1. Fick ju uppenbarligen er uppmärksamhet till tråden😅 ville ju att så många som möjligt läste mitt inlägg så man kan få bra tips😊
 2. Förstår hur du tänker men tråkigt den dagen jag vill sälja motorn. Skrev inte det i inlägget men även motorn är nästintill ny (årsmodell 2020). Har hört att det ska finnas foliering man kan sätta på motorkåpor som får dom att se gamla ut men har inte kollat upp om det finns eller vart man kan köpa det.
 3. Jag förstår ju såklart att det inte går att göra en båt helt stöldsäker. Men precis som några av er skriver så kan man åtminstone försvåra det för tjuven och då tänker jag att de kanske hellre väljer att gå på grannens båt än min eller det bästa av allt struntar i det helt för att jag gjort det lite krångligt för dom.
 4. Hej Min motor blev stulen i midsomras och akterspegeln blev skadad. Som tur var så hittade polisen min och några andra motorer en vecka senare i en skog flera mil bort. Jag hade ett combilock på motorn och den satt på en sprillans ny Linder sportsman 400. Det tjuven/tjuvarna gjort är att bända in plåten på akterspegeln och sedan med kraftigt våld ryckt upp motorn med låset på. Detta resulterade i att plåtarna på båda sidorna blev buckliga och repiga men jag har köpt nya i original. Nu till min fråga. Finns det någon som har ett bra tips på hur jag kan göra det svårare för tjuven att rycka loss motorn med lås på? Kan man t ex på något sätt få till en extra kant på relingen så att det liksom tar stopp när man rycker upp motorn när låset fortfarande är på? Ber om ursäkt för lite dåliga bilder men det var starkt solljus när de togs så det var svårt att undvika reflektioner i plåten.
 5. Hej Har ganska länge letat efter en mindre båt på ca 4m för en 10hk Yamaha långrigg som jag har. Har fastnat för Linder sportsman 400 och kommer troligtvis att köpa en sådan. Ska även optimera motorn så den får 15hk. Skulle ni rekommendera en sportsman 400 eller finns det någon bättre/liknande båt som är bra för en 15hk långrigg? Båten ska användas i en mindre fjord där 3 personer kommer åka i den för att bada på lite olika öar som finns nära land under sommaren. Kommer även i vissa fall användas till makrillfiske. Hade innan en gammal Terhi Sea Fun som gick väldigt bra med 3 personer i men den har tyvärr gått i graven och jag har svårt att hitta, förutom sportsman 400, liknande båtar med lång rigg. Att byta motor med kort rigg är inte ett alternativ för mig i dagsläget.
 6. Någon som har tips på aluminiumbåt som kan passa till en 15hk?
 7. Hej! Då min gamla Terhi Sea Fun har gått i graven så letar jag nu efter en ny liten båt för 3 personer. Har i dagsläget en ny Yamaha 9,9hk 4-takt med långrigg som jag tänkt att släppa spärren på så att den får 15hk. Nu söker jag tips och råd på båtar som är optimala för en 15hk med långrigg. Gärna en båt som är lätt och som kan plana med 3 personer i båten (om det nu finns). Har sökt runt lite men har dålig koll på vilka märken jag ska söka efter. Mvh Johan
 8. Ja ok då förstår jag och tack för den infon. Men min främsta fråga är vilka som är bra små båtar med lång rigg?
 9. Där tror jag att du har fel Jorgen01. Enligt denna artikeln så planar vissa av båtarna med 3 personer i. https://www.livetombord.se/batnytt/artiklar/artiklar/20180311/test-batnytt-testar-fyra-snurrebatar/ Problemet med just de båtarna är att de har kort rigg men det borde väl finnas liknande båtar med lång rigg?
 10. Hej Jag har en Yamaha 9,9hk 4-takt med lång rigg och jag letar efter en båt som planar bra och inte gräver ner sig när det sitter 3 pers i den. Båten ska användas i en liten fjord på västkusten för att kunna ta sig ut till de små öarna. Båten får gärna vara optimerad för just 10hk lång rigg så att man får ut maximal effekt. Har ni något förslag? De jag hittat hittills och tror passar bra med motorn är Buster Mini och Pioner 12 men vet ni fler modeller för lång rigg? Mvh Johan
×
×
 • Create New...