Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

magnuslindeberg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om magnuslindeberg

  • Placering
    Kadett
  1. Är det någon som har bra tips på båtfirma som kan tänkas göra denna typ av jobb? Och om ni känner till om dem är duktiga. Helst då någonstans i Sörmland. Linköping, Norrköping och Stockhom skulle ju också kunna fungera.
  2. Vilket bra forum! Tack så mycket för alla svar jag fått! Nu känner jag att jag har lite mer koll på läget. Tack för att du tog dig tid och svarade på mina frågor, nu känns det lite klarare med vad som är bra att tänka på. 😃 Tack för din utförliga kompletering till Johans svar! Om det blir aktuellt med motorbyta, får man anta attden båtfirman som ska utföra jobbet har koll på dem här bitarna med vridmoment och val av propeller etc.
  3. Hej och tack så mycket! Tack för trevligt engagemang i tråden, uppskattas! Det låter ju som en klok kalkyl med 200k - 1k/hk. Och bra synpunkt gällande nya dynor och kapell, är ju bra att ta med det i kalkylen när man tittar på båt. Om jag tolkar er rätt och kollar runt lite så tolkar jag det som att man får bäst valuta för pengarna om man löper en äldre båt med nyligen bytt motor. Jag gissar lite nu baserat på de blocket annonser som finns idag så är motorstyrkan mellan 40 - 60hk ungefär på de båtar jag tittat på. Allt från gamla original motorer till lite nyare. Detta kanske är en dum fråga men är det bättre prestanda på en ny motor jämfört med en äldre. Förstår ju såklart att utvecklingen har gått framåt de senaste 40 åren med kanske sånt som vibrationer, ljudnivå , etc. Men är det samma kraft i en 50hk från 70-talet som 20-talet? Det jag tänker är om man kan gå ner i hk jämfört med hur många hk original motorn har? Ett enkelt räkneexempel med en ny ~50hk i en äldre båt skulle kunna se ut såhär. "Grundpris" 200k - 50k = 150k + båten (70 -100k) ≈ 220-250k Känns det rimligt? Och pris för jobbet blir ungefär ~40-50k (150 - 110 motor pris). Priserna nedan misstänker jag är endast för motor sen tillkommer det en hel del andra saker till detta? Yanmar 4JH5E 54hk pris 110k http://www.jfmarin.com/Motorer___delar/Yanmar/Nya_motorer Vestus M4.56 56hk pris 98k http://www.jfmarin.com/Motorer___delar/Vetus/Vetusmotorer_12-80hk Som sagt tack alla för engagemanget, kul att lära sig nya saker!
  4. Det har du såklart rätt i, har man väl bestämt sig att sätta i en ny (att det hamnar inom budget) så är det ju bra tanke att köpa en med trasig eller utan motor 👍 Håller helt med, när jag fått lite koll på vad motorbyte kan kosta av något varv så kan man börja titta på vad en båt utan/trasig motor kostar. Tack för bra synpunkter!
  5. Jaha vad roligt du håller på med det just nu. Då får du höra av dig sen hur det blev och om du är nöjd med resultatet Ja precis bästa vore ju om det redan var gjort då man kommer undan lite billigare än att ta det bytet själv. Samtidigt som jag tänker att om man förhoppningsvis vill ha båten många år så blir kostnaden mer utslaget på flera år. Om man tar bytet "själv" så är man "garntera" att man har nya grejer som fungerar och att man kanske kan få en bra relation till det varvet som gör det om något skulle strula efter instalationen. Men som sagt är lite nyfiken just på priset för att lättare kunna jämnföra båtar med olika årsmodeller på motorer.
  6. Jaha okej det lät ju som ett bra pris i mina ögon. Var det länge sedan du bytte motor? Blev du nöjd med motorbytet? Vem anlitade du?
  7. Tack för svar Zwen! Har du någon rekomendation på varv man kan kontakta, man vill ju "veta" att dem kan sin sak innan dem gör en installation. Om jag känner mig själv rätt så vill jag nog ha en "turn key" lösning. Jag är inte så hemma på el och motorer och dylik även om jag önskar att jag vore det. Så måste man inse att det kommer ta för lång tid att jag ska ta reda på allt som måste göras samt att utföra det sedan själv. Eller så är det inte så krångligt men har inte hittat något bra på google ännu. Så "turn key" lösning känns rimligare för mig (tyvärr) Har du någon vild gissning? Pratar vi 50k för jobbet eller kostar det 200k för jobbet. Själv har jag ingen som helst aning om vad som ska göras och vad det kan kosta.
  8. Hej, Jag funderar på vad det kan kosta att byta ut en gamla inombordare och sätt in en ny motor i en äldre snipa tex en Saga 27, Nidelv 26, Joda 27, Westfjord 26 eller liknande båt? Vi har en Uttern D55 just nu men sugen på en mer bobåt, för att kunna stanna ute lite längra än 1-2 nätter. Och är då intresserade av att skaffa en äldre snipa men inte lika intresserade att ha en motor från 70-80 talet, just för att vi inte är så motorkunniga så vill vi minimer risken för trasig motor ute på sjön 😃 Jag kommer inte byta motor själv utan vill att något duktigt företag gör det. Finns det några duktiga i Sörmland (eller Stockholm/Norrköping)? Förstår att det kan kosta olika beroende på märke och hk. Men någon som har koll på ungefär pris eller någon som gjort något liknande? Och jag är med på att man inte kan inte få tillbaka pengarna om man skulle sälja båten efter motorbyte. Men för oss är minimmering av driftstörningar värt ganska mycket. Har ni några tankar kring detta? Ha en bra dag! /Mange
×
×
  • Skapa nytt...