Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Jolos

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Jolos

  • Placering
    Landkrabba
  1. Misstänkter med topplockspackning men hoppas på värmeväxlaren. Skall testa göra rent den och plocka ur termostaten till att börja med. Eftersom nålen på värme mätaren knappt rört sig när det nivån stiger så känns det som sötvatten pumpen inte ställer till det denna gången. Känns tveksamt om det är värt att låta byta topplockspackning på en MD17c.
  2. Tack för ditt svar. Pumpen går som den skall. Jag tänker att om värmeväxlaren läcker in sjövatten, borde inte vatten nivån stiga med en gång eller är det bara kylvatten som går igenom motorblocket som går in i värmeväxlaren? Misstänkter nämligen att det kan vara så att det är när termostaten öppnar nivån stiger. Skall ta ut termostaten och se om det blir nån skillnad. Skall även se om jag kan få tag i mätare av glykol och avgaser i kylarvattnet.
  3. Hej Min sötvatten konverterade MD17c har börjat trycka ut vatten ur expansionskärlet. Det sker efter några minuters gång. Nivån stiger då snabbt tills vatten rinner ut. När motorn stoppas sjunker nivån sakta sakta. Nålen på värme mätaren hinner inte röra sig innan detta sker. Vid turen när detta problem starta gick motorn ca 3h innan sen blev varm och vattnet i kärlet var kokhett och spruta ut. Min fråga till er experter, bör jag fokusera på värmeväxlaren eller topplockspackning först eller kan det orsakas av något annat? Vänlig hälsning, John
×
×
  • Skapa nytt...