Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Tomalf

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Tomalf

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det är en NOA ställning som jag haft till min förra båt men fick även med en äldre modell av Noaställning som jag kunde plocka ihop delar av. Behöver nog komplettera med lite nya fästen som jag kan fästa i pulpiten till nästa år.
  2. Nu är hon hemma och uppställd för vintern. längtar redan till våren😉
  3. Fick tag på bockar via blocket från Press & son av en kille i Stenungsund. ska hämta dom på lördag sedan ska bara båten hem också.
  4. Hej hopp. Har inte fått hem henne än. ska besiktigas och vinterskonserveras innan affären är klar. Troligen inom ett par veckor. Då ska jag försöka få in lite fler bilder.
  5. Tomalf

    Båtbockar

    Hej. har en fråga om hur breda båtbockarna behöver vara till en Nimbus 29 dc -92 båten är 3 m bred. Räcker det med 2;5 meter om dom klarar vikten som är ca 3,1 ton
  6. Blev affär hos Knapes nimbus 29 dc Riviera -92👍
  7. Hustrun tyckte att det kändes lite trångt i kupén men annars en fin båt så imorgon skall vi åka och titta på en 29 dc riviera i Gbg samma årsmodell. Den ligger i sjön på knapes marin så får vi se hur de går. Är ju samma båt fast annan planlösning. Motor AD 41 B var det i denna vet dock inte vad som skiljer 41A mot 41B
  8. Var och tittade i fredags och det var ett bra skick på båten. Inget rinn på insidorna efter läckage som jag kunde se.. turbon och drevet var bytt för tio år sedan och drevet ompackat igen för tre år sedan. han gör servicen själv med oljebyten och filter samt byter bälgarna vartannat år. sjövattenpumpen byttes packningarna till i år. han var grävmaskinist med egen grävare som även den såg väldigt välvårdad ut så känslan var bra.. Dock så var båten upptagen och stod på vagn i hans verkstad så provkörning gick ju inte att göra så det känns kanske inte helt hundra att inte kunna provköra i vattnet. Frågan är om man skulle våga köpa en båt utan att provköra först eller om man skulle kunna nöja sig att pruta ner priset för de ev kostnader som kan uppstå motormässigt vid sjösättning till våren. fortsättning följer.
  9. Hej Årsmodell -92 på båt och motor AD41 Har inte pratat med säljaren än utan söker lite tips att kolla på och fråga om. Vi bor i Uddevalla båten ligger i Varberg så det är ju en bit att åka och då gäller det ju att vara förberedd.
  10. Hej Nimbus 26 Jag är ny här på forumet och fick se din tråd. Kanon föresten mycket trevlig läsning. Vi är lite sugna på en 29 coupè och ska ev åka och titta på en till helgen. Har du några tips som vi kan få med oss då jag ser att du fixat en del med din båt efter att du köpt den.
×
×
  • Skapa nytt...