Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Rolilje

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Rolilje

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Nej, det är därför jag ville byta lager och packning i förebyggande syfte. Axeln och pumphjulet lär knappast haverera men om man får en förvarning om att elpumpen är på upphällningen är det ju inget problem. Rascal nämnde 1000 timmar, det är fler timmar än jag har kvar att köra så en pump blir "fore lifetime". Jag tackar för synpunkterna och gläder mig att att det finns en snabb och överkomlig lösning på mitt problem.
  2. Givande argumentation. De första åren lär ju en elpump vara tillförlitlig men en vacker dag lägger den också av och då byter man säkert inte lager på den heller. Skall jag då tänka mig att istället för en reservrem ha med en reservpump?
  3. Ja, glykolkretsen. Jag har övervägt det alternativet, har du några bra argument bortsett från att det verkar svårt att få tag på reservdelar? Kylningen blir väl knappast bättre med elektrisk pump.
  4. Hej. Tyckte vattenpumpen och spänrullen var lite rassliga på min MD11C (orginalmotor med sötvattenkylning från -82 i en Scanmar 33). Har nu bytt lager på spännrullen och plockat isär vattenpumpen. Inser då att den senare inte direkt kan åtgärdas med standarddelar utan att det behövs en renoveringssats (tätningar och axel med rullager). Hur jag än googlar hittar jag ingen sådan utan bara renoverade pumpar. Ser ut att vara pumpen med artikelnummer Volvo Penta 829847 (bild finns bla på shipoutletstore.com). Tänker att jag inte kan vara den ende i Sverige som stått inför detta dilemma så om någon kan berätta hur den löst det vore jag tacksam.
  5. Funderar på att byta till större båt. Har hittills mest seglat Albin Singoalla och Scanmar 33 (nuvarande båt). Målet med båtägandet är enbart familjesegling, helst när det blåser ordentligt, och lite mer utrymme vore inte fel. Gillar att fixa med båten själv. Båtklubbens begränsningar är 13 m och 10 ton. Sitter sena kvällar och läser om båtar och tittar på annonser. En båt jag intresserat mig för är Wasa 410 från 80-talet men eftersom jag inte varit nere i någon, än mindre seglat en, är jag intresserad av omdömen, kommentarer och synpunkter. Finns det svagheter man bör känna till? Hur är den alla de tillfällen då det blåser "för lite"? Hur är den att bo i? Hoppas att någon har erfarenheter att dela med sig av!
×
×
  • Skapa nytt...