Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

swe7373

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om swe7373

  • Placering
    Kadett
  1. Mange skrev: Nysningar på tomgång på dessa maskiner är ofta att någon av vevaxeltätningarna börjar läcka så cylindern närmast leanar ut. Att fetta på blandningen på den förgasaren hjälper då initialt tills problemet blivit värre. detta gör mig lite orolig, kommer motorn att rasa och måste det stämma det han skrev?
  2. Jag ska kolla bakom luftburken och se hur det ser ut men jag tror inte jag har en sån där elektronisk choke för jag bytte membranet och då hade jag ingen sån. Hur som så kommer förmodligen detta lösa mina problem. Motorn startar ju lätt utan choke.
  3. Okej tack för all information, nu så har jag lite att jobba med innan jag kan fråga om hjälp igen. världsklass på hjälpen 💪🏻
  4. https://www.dropbox.com/s/fwr6kw8jyp4mca0/Video 2020-09-06 13 02 32.mov?dl=0 detta är reglaget
  5. https://www.dropbox.com/s/qdo3dijgehv7drw/Video 2020-09-06 13 05 39.mov?dl=0
  6. Här är bilder på fasta tanken, är detta en trycktank? Jag pumpar och pumpar på slangen och det kommer bensin men blåsan blir inte hård som förut med yamaha original trycktank. startade nu utan att kunna hitta en choke och den startade ganska snabbt. Det kommer en film strax där den går okej efter start men med för högt varv.
  7. Ska testa, tack för att du tar dig tid att svara 😊 vet du vad det kan vara på tomgång som gör att den stannar, låter som den suger in och nyper till luft typ.
  8. Både varm och kall men nu när jag flyttade motor och reglage från gamla båten till nya så verkar jag monterat vajrarna lite annorlunda så att gasen ligger på lite och skapar högre varv på tomgång vilket gör att den inte dör lika lätt. jag ska filma får du se 😊
  9. Ska testa, tack för att du tar dig tid att svara 😊 vet du vad det kan vara på tomgång som gör att den stannar, låter som den suger in och nyper till luft typ.
  10. Jag hör inget, ska ljudet komma när man trycker in nyckeln?
  11. Hmm, jag är ju väldigt nybörjare med just båtar. jag provade trycka in nyckeln igår men jag tyckte inget hände alls dvs jag trodde det inte fungerade på yamaha. min procedurär: 1. Pumpa upp tryck (svårt nu då tank är mkt lägre än motor) 2. Vrida på nyckel och dra upp tomgångsreglaget lite. 3. Sen får jag hålla på att köra startmotor tills den tänder. när man kör på tomgång så stannar den ibland med ett sugljud som att den nyper nånstans. Det minskade när tomgången blev högre.
  12. Är det någon som har tips på vad jag ska kolla på om motorn är segstartad när den är kall efter en dag? alla 3 förgasare är som nya efter ultraljudstvätt och stift, olja och bensin är nytt. hade en gammal Mercury som bara gick på 2 av 3 cylindrar innan som startade direkt. yamahan går kanon när jag väl fått igång den.
  13. Jag hade det för skriver du så som det står i propellern hittade jag typ inget. Nu så löste det sig med grymma medlemmar 💪🏻
  14. Tack alla för dessa svar, världsklass 😊
×
×
  • Skapa nytt...