Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Perra88

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Perra88

  • Placering
    Kadett
  1. Ok. Då är det nog som det ska. Dock tror jag det är bra att tömma sjövattnet innan. Annars finns risken att man späder ut glykolen. det var väldigt smidigt på min motor. Man tar en pump och pumpar upp ett tryck så flödar vattnet ut. hur gör du med tömning av vattnet under motorn? Sett att vissa fyller på med glykol där också. lossa bulten är ju ett alternativ
  2. Jag har sjövattenkyld med värmeväxlare. Så blocket kyls av slutet system. ja jag tömde ur sjövattnet innan jag körde i glykol
  3. Jag körde på tomgång så det kanske var problemet.
  4. Nja. Inte tryck men det ska ju flöda. Hade dunken på badbryggan med en slang ner till spolmuffen. hål i dunken så det inte blir vacuum. Spolmuffen var tät och satt bra så all glykol kom in i drevet. det tog kanske 30 sek innan det börja komma glykol från utblåset och det som kom var inte mycket. Jag trodde det skulle gå fort att tömma dunken men det tog säkert 10min
  5. Hej idag gjorde jag en vinterkonservering för första gången på min bayliner 2855 när jag körde igenom glykolblandningen så tycker jag att det tog väldigt lång tid att tömma dunken, det spottade mycket mindre än när jag tidigare spolade med färskvatten. är detta normalt eller var det för lite tryck i dunken?
  6. Tack för alla svar. Har märkt att det blir mycket bättre om jag lägger mig i 7knop och jobbar lugnt med ratten. Att sänka trimplanen i lägre farter var också en metod som gör båten enklare att kontrollera. ska kolla oljan till servo och se om det funkar att lufta systemet. När vi ändå pratar styrning. Jag är lite nyfiken på vad det finns för alternativ och vad andra har gjort för att få en smooth styrning och även reglage. jag såg att min motor har stöd för elektronisk gas och växelreglage, något som har eftermonterat detta och kan säga om det är värt det och vad det kostar?
  7. Toppen, ska prova detta. Det sitter duo propp på den, Bravo 3
  8. Tror det var en 350, det sitter en nyare motor i den än original. Hur vet man om styrtappen läcker då? Jag minns inte nu om den var bytt men har för mig detta.
  9. Hej Det är en 02. Du råkar inte veta hur servosystemet fungerar, alltså hur det är kopplat? Då är vandringen en vanesak då antar jag men att den blir enklare att kontrollera med en korrekt styrning. Jag har märkt att korta pareringar underlättar för att hålla båten rak men det är ett jävla styrande.
  10. Hej Jag har nyligen köpt en 2855 som jag tycker dels har trög styrning samt glapp i ratten. Om den är trögare än andra bayliner eller andra båtar vet jag inte men jag upplever det som trögt. - Har denna båten servostyrning? eller är det endast wire som styr? - Någon som har en ritning eller kan förklara hur systemet är kopplat - Vad kan glappet bero på? Jag kan röra ratten nästan ett halvt varv innan den greppar Om det innebär dyra kostnader att fixa detta, bör man då överväga att installera hyudralstyrning istället? En annan sak som jag har funderat på är att jag har väldigt svårt att styra båten rakt i låga farter. Kör jag i exempelvis 5 knop så får jag parera fram och tillbaka väldigt mycket. Detta kanske bara är okunskap? Kanske också gör det svårare eftersom styrningen är dålig?
  11. Tack för tipsen Ohm och Gelis NOA-ställningen är en A-ställning med en ås emellan. Båten är en DC, tänker du då att man bör öppna en lucka i fören och en i aktern för att ha lite drag genom båten, eller menar du att jag ska stänga till helt? Båtens batterier är nya AGM-batterier, kopplade till solcell. Kanske borde man låta dom sitta kvar i båten och köra solcellen några ggr under perioden?
  12. Hej Jag är nybliven båtägare och vet ingenting om båtar och allt vad det innebär, tänker att jag har vintern på mig att lusläsa forum och tar lite kurser osv. Men! Nu ska båten snart tas upp och vinterförvaras och jag vet inte riktigt hur man gör detta på bästa sätt, jag kan givetvis kolla en Youtube video men vill samtidigt förstå varför man gör vissa delar och hur det påverkar båten. Fakta om båt Bayliner 2855 -02 Motor Mercruiser 350 MAG MPI sötvattenkyld Drev Bravo 3 DP Till båten har jag fått en NOA-ställning och bockar med regel mellan höger och vänster bock Om jag gör allt själv, vilket är min första tanke: - Konservering av motorn. Vad ska man göra och vad ska man INTE göra - Drev något man ska göra med detta? Har hört att folk plockar av det men jag tror inte jag har den möjligheten. är det okej att det sitter kvar på båten? - Uppställning, täckning osv. Denna är jag fruktansvärt orolig över. Båten kommer sannolikt att stå utomhus men NOA-ställning och en pressänning. Min tanke är ju att det kommer bli fullt med mögel i båten. Min fråga blir då finns det något sätt att förvara en båt utomhus utan att få mögel, fukt, dålig lukt? Givetvis kommer jag ta hem alla löstagbara dynor osv. Men båten står ju där den står. - Bensintank, ska den vara tom, halvfull eller ska man fylla upp den? - Övriga tankar får man ju tömma men behöver man göra något mer än att tömma septik och färskvatten? Jag har säkert tusen frågor till men detta är nog det som jag är mest orolig för.
×
×
  • Skapa nytt...