Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

frifall

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om frifall

  • Placering
    Landkrabba
  1. Tack för de goda råden! Jag kommer nu att slänga i båten med endast epoxyprimern och köra med det denna säsong. Ska sätta mig in i T-coat och även Tikkurila RM40 som jag också blev rekommenderad idag, men som var beställningsvara och inte heller hinner komma.
  2. Det hade också varit ett alternativ, men jag får inte tag på detta i tid heller så min ursprungliga frågeställning kvarstår.
  3. Har efter mycket slit under våren börjat närma mig sjösättning av båten, men står nu inför ett dilemma. Har skapat och slipat hela botten då den mera liknade ett månlandskap än en botten, och lagt på tre lager epoxyprimer. Tanken var sen att avsluta med vanlig bottenfärg och vars nöjd så. Igår kväll började jag dock tänka om och blev istället sugen på att bara applicera två lager lamineringsepoxy och i fortsättningen tvätta botten några gånger per säsong istället för att måla om den varje vår. Problemet som nu uppstått är att jag inte får tag på transparent epoxy förrän på torsdag, och då jag hemskt gärna skulle ta ut båten på premiärtur nu på fredag. En ekvation som inte går att lösa! Jag ser då två alternativ: 1. Sjösätta med endast epoxyprimern. 2. Bottenmåla och sjösätta. (3. Strunta i helgens utfärd, men det vet vi alla att är orimligt.) Det jag önskar lite input från er är vilket alternativ som kommer ge mindre jobb nästa vår då jag i så fall slutför med lamineringsepoxy? Nackdelen med att bottenmåla nu är att all färg i så fall måste slipas bort innan lamineringsepoxy (aja baja tvåkomponent utanpå ekonomponent), men frågan är om det är lindrigare än den påväxt som blir på ren epoxyprimer? Jag har sökt runt men inte hittat så mycket kring att köra med enbart primern annat än ett inlägg av någon som provat och tyckte att det växte mycket på det. Men frågan är om det ändå är lindrigare än att slipa den ren igen från bottenfärg? All input uppskattas!
×
×
  • Skapa nytt...