Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

grundent

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om grundent

  • Placering
    Kadett
  1. Hittade felet till slut. Kylröret från vattenpumpen upp till motorn har spruckigt. Tätat det med krympslang eftersom det inte går att komma åt utan att demontera hela motorn. Provkörningen gick bra så nu håller vi tummarna.
  2. Har mät upp 75 grader utanpå motorn. Dessutom när jag kör i 5 knop så får jag inget larm men ganska snart efter jag är uppe i 7-8 knop så larmar det. Båtens topphastighet är c 17 knop.
  3. Så här ser kilen ut och är av någon form av plast
  4. Centrum är av mässing. Om den vore lös borde väl det inte bli någon skvallerstråle. Nej impellern verkar vara helt Ok.
  5. Om du menar den lilla plastkilen som håller Impeller på plats så var den OK. Det intressanta är att vi kört motorn sedan 2017 utan termostat och popet utan att veta om det.
  6. Jag har en Johnson 60 hk från 1982 2 cyl 2 takt som jag köpte för 4 år sedan. Motorn har gått perfekt. Plötsligt så fungerar inte kylningen. Jag har kontrollerat impellern som byttes 2017 och den ser bra ur. Vatten kommer i skvallerröret. När jag kollade termostaten så var den borttagen likaså fanns det ingen popet. Motorn har som sagt gått utan anmärkning i 3 hela säsonger och även i år fram till för några veckor sedan utan dessa. Det kommer inget kylvatten genom de 2 rektangulära avgashålen som sitter under motorhuven. Det skall det väl göra? Kan det vara så att kylkanalerna plötsligt blivit igensatta? Om jag skall test spola dessa varifrån gör jag det bäst? Eller har någon någon annan idé vad problemet kan bero på.
×
×
  • Skapa nytt...