Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Mathias1981

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    60
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Mathias1981

  1. Fick inget brum ur högtalarna utan la örat mot stereo och det brumma precis likadant som de gör i högtalarna. Det var de ja menade. Kanske förklarade dåligt. Hade bara plus och minus inkopplad på stereo. Inga andra kablar alls.
  2. Hej! Har varit fullt upp. Hade inga högtalare som ja kunde testa med på de viset. Men om jag bara hade plus och minus på stereo och starta den så brummade den i den i vilket fall. Däremot så köpte jag avskiljare som du rekommendera i en annan tråd. Och ljudet försvann nästan helt och hållet. Nu är de så lågt att man hör bara om allt är helt tyst runt omkring. Men ska kolla lite jordningar tänkte jag. Ev dra en ny jord från batteriet till kylskåpet. För något stämmer ju uppenbarligen inte.
  3. Har även dragit plus och minus direkt från batteriet ingen skillnad alls ända som hände var att när ja drog minus kabeln direkt till batteriet så blev ljudet mycket mindre.
  4. Nu håller ja på med skiten. Ursäkta språket men är ganska trött på detta nu. Har bara plus och minus inkopplad på stereo så hör man brummande i stereo i alla fall. Så länge kompressor på kylen går så låter det. När den stannar så slutar det.
  5. Hejsan! Har inte hunnit med att kolla upp detta. Ska försöka kolla under veckan. 😀
  6. Japp har slutsteg. Drog ur alla lågnivå men brummade i stereo ändå. Hade bara plus minus och remote kabel kvar i stereo och den brummade ändå.
  7. Har ett brummande ljud i stereo om jag kopplar på kylskåp eller motorrumsfläkt. Har inte hunnit kolla om de är fler som gör att stereo brummar. Men stänger ja av dom så slutar det. Vill kunna lyssna på musik på sjön. Så vad tror ni det kan vara? När ja startar stereo som kommer det ljudet ut i högtalare och låter högt som fan rent ut sagt. Men slutar om ja stänger av den då hör man bara att det brummar I stereon
  8. Har tyvärr inte hunnit prova hur långt ner trailer går. Tyvärr. Ska sjösätta vid ramp ja.
  9. Lite så ja tänkte mig fast ändå stora reglar
  10. Vet inte om detta är rätt forum tråd för denna. Men jag har idag en trailer. Som ja behöver göra om lite. För dom som hade båten innan lyfte på/av båten ner i sjön. Jag måste köra ner båten i sjön. Så ja tror ja behöver göra om lite. Kan ni gärna hjälpa mig med bra tips på hur ja ska göra. Funderar på att byta ut dom fyra träbitarna mot två långa så de blir en float on trailer. Samt sätta 3 st kölrullar i mitten och en vinsch. Vill ha billiga men bra förslag.
  11. Har ingen landströmspanel i min. tyvärr. Ska installera de vid ett senare tillfälle. Jag hittade det utrymmet igår faktiskt bakom gasreglaget. Men det ska vara hyfsat lätt att hålla koll på det med. I alla fall vill ja det. Men tack så jätte mycket för tipsen. PS. Du har en årsmodell nyare än min. DS. 😀
  12. Manual har jag. har du en smartpass laddare? I så fall vilken modell? Och sen undrar jag, hur har du allt inkopplat på dual? Alltså vilken installationsschema är ditt kopplat efter? Eftersom man kan sätta startbatteri både på in och ev out beroende på batteribank?
  13. Bra förslag. Tänkte inte på det.
  14. Mathias1981

    Ctek d250s dual

    Hejsan! Läste lite i manualen till denna. För denna model sitter i min båt, jag har två frågor. Den första är att går den ihop med vilken smartpass som helst? För modellen som beskrivs i manualen finns inte längre. Min andra fråga är att ja tittade lite på hur dom kopplat de på dual. Och de finns några sätt att koppla på de på. Med variationer av hur stor batteribank man har. Och vad man har i batteribanken. Jag har tre batterier. 1 start batteri på 105ah och två st förbrukare som är på 110ah och 105ah. Har jag då stor batteribank eller stort förbrukningsbatteri? Jag har manualen ifall någon skulle vilja läsa igenom och sen förklara vilken av följande ja bör koppla efter. Ska även montera solcell i framtiden.
  15. Ja du, inte en aning faktiskt. Vill inte gärna göra hål i onödan. Men det är väldigt trångt. Men ska kika på de I helgen. Tack för tipset
  16. Ok, jag förstår. Men väldigt många båtar av denna modeltyp har mycket av elen i just motorrummet för det finns inga direkta ställen att sätta grejerna på. Om man inte vill dra en väldans massa grova batterikablar överallt. Och det sitter ju så här original och var man monterar elsäkerhet kan inte ha ändrats så mycket på 10-20 år ca. Just på min båt så finns de väl inga direkta ställen för mig att sätta laddare och slutsteg och sånt på. Utan att ja tar bort viktiga förvaringsutrymmen. För det är ingen stor båt i sig så varje mm räknas då. Men förstår absolut vad du menar.
  17. Ok, för värme har ja förstått kan vara ett problem med. Men i förra båten med ungefär samma storlek på motorrummet och dessutom lite större motor. Märkte ja inte speciellt myclet av att de var varmt. Inte för att ja hade ett slutsteg där utan mer för ja höll på att greja med annat. Utan det var ganska svaöt där inne. Men förstår att de skiljer med
  18. Dimensioner (BxHxD): 300x225x66.5 mm, Med terminal, 350x225x66.5 mm Klart att de går att montera på ett annat ställe men då tar ja bort förvaring för mig. Debdär är ingen yta ja kommer använda så därför undra jag.
  19. Hejsan tänkte bara slänga iväg en fråga vad ni tycker om slutsteg i motorrummet? Har redan hört att de är farligt med gnistor. Men all el där kan ju slå en gnista även batterier. Är de större chans med ett slutsteg? För jag har dåligt med placering av de annars i båten som ja tycker är lämplig. Och de är ett stort motorrummet. Båten vi pratar om är en bayliner 2355. Och där jag hade tänkt sätta det är bredvid batteriladdare på väggen där. Ni behöver inte idiotförklara mig är ni snälla. Vill ha mer info bara.
  20. Samt att de är svårare att få båten rakt på en float on eftersom du måste dränka den och du ser inte hela trailer som du kan göra om du har rullar eftersom du inte behöver åka lika långt ner i vattnet
  21. Jo de är ett alternativ beroende på hur mycket jobb och hur mycket kostnad de blir med rullar.
  22. Ok ok, för nu tänkte jag att ja skulle kunna vinscha upp den. För att slippa krångel .
  23. Mathias1981

    Trailer

    Har en trailer med 4stöttor i vardera hörn så att säga i dagsläget. Ska bygga om den så ja kan få i båten genom att köra ner den. Väljer mellan float on och med rullar. Mest sugen på rullar. Men undrar hur många rullar dels på sidor samt på kölen som kan gå åt? Ngn som vet något? Försökte googla men hittar inget specifikt.
  24. Mathias1981

    Landström

    Hejsan! Är nybliven ägare av en bayliner 2355 ciera sunbridge. Årsmodell 1995. Nu är de så att någon gjort om elen lite grann. Har ingen landström och dessutom såsitter nog det amerikanska landströmskontakten kvar. Vet att ja måste byta den. men vad behöver jag mer? För jag har ingen brytare eller en sådan där landströms fuse box eller vad man kan kalla det. Enda jag har lyckats lokalisera är att ja har en ctek dual laddare. Vad behöver jag? Tanken är väl att kunna driva tv och kylskåpet på landström samt ladda batterier
  25. Tyvärr har ja ingen bild just nu. Ska försöka fixa fram en fort. Men det har varit läckage. Så det är sådana fläckar i taket. Torkade blöta fläckar. Men ska ta ett kort så fort ja kan.
×
×
  • Skapa nytt...