Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

BengtWinge

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av BengtWinge

  1. Nä tyvärr, den står ute i snön med så har inte brytt mig så mycket. Skriv gärna här om du får reda på mer om båten, eller länka.
  2. Det satt en aning löst så jag tog bort det, och det var väl tur för det var sprucket högst upp men gick bra att att löda. Nu har jag inte nån service manual, vet inte äns årsmodellen äns. Men är det nån som har en aning om hur jag ska få dit det igen? Borde jag byta gummibussningen då det satt en aning löst?
  3. Men hallå? Ingen som har nån koll, Skippa frågorna om renovering och försök luska ut modellen 😃
  4. Hej, har köpt den här skorven, såld som Jofa 410 men jag hittar inget när jag Googlar 410, jag misstänker att modellen heter Sjöbris, kan det stämma? vad tror ni om årsmodell? Sen har jag planer på ett bygga om den. Jag tycker den liknar den här båten rätt mycket https://www.edgesportfishing.se/forum/topic/45-renovera-plastbåt/ verkar som att det är dubbelbotten i trä på den? Sitter ingen dyvika längst ner på den vilket verkar lite konstigt om det är dubbelbotten? Har funderingar på ta bort relingen och fixa till samt byta list. Sen funderar jag på att kapa ur dubbelbotten och förstärka upp skrovet istället för att föröka få den lättare samt förstärka upp akterspegeln med inplastade aluminiumreglar (byggreglar) Kanske bygga kastdäck också. Stort projekt fattar jag, är helt nybörjare, bara gjort ett mindre plastjobb med att laga ett långt hål i en annan plastbåt med epoxi. Apropå det, kvittar det om jag kör med epoxi eller polyester? Förstår jag typskylten rätt att den är godkänd för 18hp? Tack för svar!
  5. Oj 😃 Tack!! Vet inte vad jag ska säga mer! Jo vart ser du 6000rpm i maxvarv?
  6. Du får en halv 0,25 poäng för den vinkeln 😃 Folk byter inte bara propeller när dom dragit över ett grund, och ofta skadas den bara, eller så byter man propp för man optimerar eller byter båt å lägger gamla proppen på hyllan. Jag som inte ens är båtägare (bröderna minas båt) fattar ju att det inte är bara att köpa över disk huxflux efter att ha läst en massa sen olyckan skedde, om det hade funnits några journaler vilka kombos som funka som det verkar finnas till lite modernare båtar och motorer hade ju varit guld. Jag antar att det inte räcker att få beteckningen från vilken 50hp som helst heller då utväxlingen skiljer sig? Så måste få tag i nån som just kör med samma spec på motorn, 2-takt och samma utväxling och utgå från dennes användningsområde och totalvikt. Ändå rätt vanlig båt och motor, så konstigt att det inte finns i några tabeller. Hur gjorde du som säljare då? Fick dom lånepropeller tills dom hittade rätt. Absolut anteckning och undvika grund i fortsättningen. Hjälp!!
  7. Gah forumdöden kräver sina offer, är ju en armada med Flipper 450 ägare här på forumet och säkert minst det tredubbla lär ju ha haft en, så var inte blyga nu, behöver verkligen veta en huffsad spec till jollen. 😬
  8. Ingen som kört en Flipper 450 med 50hk och kommer ihåg vilken propp som lira? 😪
  9. Har kört av halva undervatttenhuset och orginalproppen ligger på botten. Så vet inte vad propeller jag ska ha nu, på nya undervattenhuset hade vulkningen lossnat på proppen, samma med en vi köpte beg på en ganska lilla ansedd marin här i stan. Pratat med en Yamaha service center men hon kunde inte säga på rak arm heller, hon hade ingen körjornal för båten och motorn så hon kunde säga på rak arm. Snackade med propellerteknik med, han kunde inte säga heller, drog till med några gissningar 13x17, 13x18,13x20. I värsta fall får vi åka ut å dyka efter gamla proppen, men vore tacksam om nån här här kunde kasta lite ljus över situationen. Här är fakta om båten: Användningsområde och ändamål: Fisketurer i skärgården Båt och årsmodell: Flipper 450 HT Längd 4.50 m, Bredd 1.85 m,Vikt 215 kg Verklig totalvikt: 510Kg Två Personerx80kg=160kg+25 Lit Bensin. Batteri 5kg, fiskeutrustning 4kg, Div 5 Kg, motor 91Kg, fukt i skrov 5kg? Motor och motoreffekt: Yahamaha 3cyl 1984 50hp Drevets utväxling: 24:13 (1.85) Rekommenderat maxvarvtal:4500-5500 Uppnått maxvarvtal:? Uppnådd maxhastighet:? Nuvarande propellerdimension:?
  10. Ja det har jag varit inne på faktiskt, dom verkar bara ha svart på lager på Biltema tyvärr, kanske funkar med aännat fabrikat med.
  11. Oki, den har gått som insjöbåt, så antar att det är topcoat på nu då, men den är inte vacker direkt.
  12. Bara säkerhetsblad. Vet du svaret på frågan får du jättegärna svara.
  13. Varför skriver Biltema att deras polyuretanlackfärg inte är till för att målas under vattenlinjen, miljöskäl? https://www.biltema.se/bat/batvard/batfarger/lackfarger/polyuretanlack-2000041282
  14. Funkade kanon med microballonger 😃 När kan man slänga på färg efter sista lagret Biltemas lamineringsepoxi?
  15. Ok grabbar, vi får se hur det går, tack för tipsen!
  16. Oki, ja tänkte på det när jag fick det rådet, men det fick några tummar upp på fejan.. Får leta nått rent epoxispackel eller har du du nått bra budget alternativ. I alla manualer jag läst har jag läst om att lägga några lagar ren epoxi på slutet av lamineringen. För att få tätare antar jag, och en massa andra fördelar jag glömt jag läst om.
  17. Vid slutstrykningarna av epoxin, ska skikten härda helt, eller kan man göra det när det är klibbfritt, eller vått i vått?
  18. Oki tack 😃 Får ju lite ojämnheter i fenan, kan jag spackla upp det med microballonger eller är långtrådigt glasfiberspackel bättre? Hur många slutlager med epoxybör läggas, läst allt från 2 till 6 lager, gäller fören på Flipper 450, inget skum bakom så lite ranglig nu om nu fler lager hjälper mot det..? Det ska slipas mellan slutlagren av epoxy va?
  19. Tack för den guiden, tror jag ögnat den lite förut. Läst lite i den och andra guider, men det går mest in i ena örat och ut genom det andra, riktigt djungel tycker jag. Det står "Med härdningstid menas den tid som åtgår för ett epoxisystem att uppnå fulla hållfasthetsvärden. För epoxi som är avsedd att härda vid rumstemperatur är denna tid ca 7 dygn vid en temperatur på +20°C" På Biltemas förpackning står det 8 timmar? "En lätt handslipning eller nedmattning kan göras när epoxin härdat så långt att ett kraftigt tryck med tummen inte lämnar något avtryck. Tiden fram till dess beror på epoxisystemet och temperaturen. Ungefärlig riktlinje är 15 – 20 timmar vid +10°C och 8 – 10 timmar vid +20°C. Maskinslipning bör inte göras förrän epoxin härdat färdigt. Man bör inte torrslipa i ohärdad epoxi! Är det tvunget att slipas innan epoxin härdat färdigt, dvs 7 dygn vid +20°C (14 dygn vid +10°C), så bör våt- slippning göras. Tänk på hudkontakten och använd handskar. Det går bra med enklare plasthandskar efter 24 timmars härdning vid +20°C, då molekylerna blivit långa och har svårare att tränga igenom. Vid torrslipning av härdad epoxiplast skall kolfiltermask plus dammfilter klass P3 användas. Vid stor omfatt- ning i kombination med utsug" Det låter så där kul att att våtslipa bort karbonatiseringen med alla grova ojämnheter, det räcker inte med sån där mjuk slipduk, Scotshbrite typ och aceton? Det var ju inte jättevarmt idag eller igår, det påverkar väl en del antar jag. Sen får jag erkänna att vi hade rätt dåliga kärl att blanda i med en botten som inte var rak.
×
×
  • Skapa nytt...