Jump to content
Wednesday 19 June 2024

sebbehof

Medlemmar
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sebbehof

  • Rank
    Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ja, ena tändspolen var trasig vilket gjorde att ingen av cylindrarna hade gnista. Gick att testa och koppla enligt ovan så fick jag gnista på den ena tändspolen men inte den andra. Tändspolarna gick bara att beställa i par hos min återförsäljare så jag bytte båda tillslut
  2. Delen i sig ser ju likadan ut, men märkningen på originaldelen är inte samma, men det kanske inte spelar nån roll?
  3. Verkar ha lokaliserat problemet, när jag har båda CDM-modulerna kopplade så tänder ingen av cylindrarna. När endast den över är kopplad så tänder den inte heller, när endast den undre är kopplad så tänder den cylindern. Visst måste det vara den övre CDM-modulen som är defekt? För i övrigt så hittar jag inga problem när jag har mätat. Förstod mig inte riktigt på hur man skulle mäta upp modulen, då det står att man ska mäta kontakt A, B, C, D men jag hittar ingen märkning på vad som är vad... Försökte googla fram en del baserat på oem-numret för att se om det gick att beställa men gick bet... Ska åka till min lokala mercury återförsäljare imorgon och kolla om det går att beställa en. OEM: 822779A7. (Det står några siffror till nedanför men dom är oläsliga)
  4. Ingen som har guiden nedladdad? Hemsidan ligger nämligen nere
  5. Har tagit reda på via modelnumret att det är en 1994 tillverkad i USA. Ska in och kolla där och se om jag kommer fram till nånting
  6. Hej! Köpte en båtmotor för ett tag sedan som fungerade klockrent fram tills för några dagar sedan då den efter att ha varit avstängd en stund mitt ute på sjön vägrade att starta. Den saknar gnista på båda cylindrarna. Har bytt stift, provat koppla lös den svart/gula kabeln (dödarkretsen om jag har förstått rätt) samt även likriktaren samt kollat efter ärg vid jordkontakter men utan resultat. Ska plocka ner den från båten i övermorgon och felsöka den närmare. Någon som har någon idé på vad felet kan vara? Efter att ha försökt läsa på lite tänker jag att det skulle kunna vara cdi, stator, trigger. Min lokala mercury återförsäljare gissade även dem på cdi, stator eller trigger, dem hade dock inte tid att ta in den förrens i slutet på augusti tyvärr Hade tänkt mäta upp cdi, stator, trigger, tändspolar (om det ens nu går med en vanlig multimeter) men vet inte riktigt vad jag ska ha för värden. Har även försökt hitta ett elschema som stämmer någorlunda, har googlat men utan resultat.
×
×
  • Create New...