Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

BusterLasse

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om BusterLasse

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Skrämmer liv i en gammal tråd här... Har ni utvärderat mer? Jag har köpt en Buster med Q-plottern i sommar och drog på sten efter 4 timmar pga egen klantighet OCH att det sitter C-Map i den som standard. Jag kommer byta till Navionics! Första bilden C-Map. Andra bilden Eniro. Tredje bilden Navionics.
  2. Du har sett rätt och det var givetvis dumt och inte modigt. Jag tänkte i min okunskap och dumhet att det området betyder 3 meter eller därunder, inte från 0-3. Jag trodde också att man kunde lita på gränserna/fälten mer än vad jag nu märkt att man kan göra. Dyrköpt erfarenhet och jag har lärt mig. Kommer köra och göra annorlunda i framtiden. Jag vill passa på att tacka alla i tidigare inlägg som hållit en god ton och inte bara idiotförklarat den dumma landkrabban, utan försökt få fram tips och frågat efter erfarenheter från Buster Q och dess sjökort. Jag kommer prova byta från C-Map till Navionics i min i vart fall. OCH jag kommer ha med min gamla surfplatta med iSailor som jag kört efter tidigare, som jag känner är mer att lita på/bättre.
  3. Jag är tacksam för att du inte har en önskan om att vara elak. Man kan ge konstruktiv kritik, hjälp och synpunkter och t.o.m. diskutera, utan att vara det. Elakheter var inte riktigt det jag behövde igår kväll, om man säger så... Jag postade båda bilderna direkt för att visa skillnaden på vad sjökorten visar och jag anser fortfarande att det är helt galet att sälja en ny, dyr båt, med kort som visar enligt C-Map. Det ligger ju LÅNGT från verkligheten! Jag körde på djupt vatten, kom in på 6 meter, försökte hålla undan för 3 meter och då PANG! Och jag fattade ingenting. Ingen sten utmärkt, men då såg jag dem ju själv från båten. När jag kollat propellern tänkte jag runda nästa 3m men såg ju då att jag var på väg rakt på en ny sten och backade därifrån och vände. Hade jag kört efter mobilens Eniro, som jag upptäckte efter hemkomst hade registerat/sparat rutten, hade jag ju vikt av tidigare från början. När jag på ett kort tangerar 3m, utan att ngn sten är markerad, visar det andra att jag är en bra bit in på 3m, med en sten markerad. Likaså är det ju när jag ska fortsätta. Jag tangerar nästa 3m, som jag avser runda. Ser en sten och backade bort och vände. Då visar det andra kortet att jag är en bra bit in på 3m, med en sten rakt framför. Japp, det lär bli en dyrköpt erfarenhet och jag kommer se till att ha flera olika sjökort/plotters att titta på, så fort jag inte skuggar en Viking- Silja- eller Vaxholmsbåt... Hoppas ni alla får en fortsatt skön båtsommar! 🌞
  4. Du har rätt, jag kanske uttryckte mig lite fel i rubriken där... Buster Q verkar funka ok med zoom och förflyttningar osv. Det är själva sjökorten i den, C-Map, som inte håller måttet. Och till er som skriver att jag varit inne på 3m, så var jag det. Såg jag i efterhand. Via Eniro. Enligt C-Map, så försökte jag vika av och hålla mig utanför detta. Tänkte att 6m borde vara säkert. Vilket det är för en Buster. Om bara sjökorten visar rätt. Hade jag kört efter Eniro idag, hade motorn varit hel. Då hade jag vikt av hårdare och tidigare. Hade aldrig kört annat än krypfart i ett område såsom Eniro visar.
  5. Enligt vad jag kunnat läsa mig till, ska det heta C-Map. Blivit rekommenderad nu i efterhand att byta till Navionics. Visste inte att det gick att byta i den där fabriksmonterade manicken, men det kanske det är värt att göra!
  6. 4 timmar fick motorn vara hel. Trodde i min enfald att man kunde navigera efter Buster Q, som sitter standardmonterad i vår nya Buster XL. Som tur är spelade min mobil in rutten vi körde, så jag i efterhand kunde upptäcka skillnaden. Men det gjorde mig iofs bara förbannad... Vi kom uppifrån höger och gick på grund där jag markerat med en pil. Sen tänkte jag runda nästa mörka fält, men då såg jag stenen själv, som Buster Q inte markerat ut och backade därifrån och stack annan väg runt området. Har nu fått tips om att byta till Navionics kort, vilket jag inte visste var möjligt, men den investeringen kanske betalar sig rätt snabbt...
×
×
  • Skapa nytt...