Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Tebe86

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Tebe86

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej alla, här kommer lite återkoppling: Efter väldigt lätt åtdragning av tätningen, är den nu helt tät igen. Har säkrat den med saxpinne i, för ändamålet, avsedda hål. Även kontrollerat att den inte blir varm under längre kontinuerlig gång. Fungerar till synes perfekt. Har läst en del positivt om dessa tätningar - Och just nu lever den upp till det intrycket. 😄
  2. Tack Rollen, då bekräftar du min uppfattning. En låsning i form av saxpinne känns mycket logiskt, och samtidigt obehagligt att det inte sitter sådan monterad för närvarande - Ska genast montera det. Jag har också uppfattningen att vatten är enda smörjning, och därför är det optimalt med ett litet droppande när axeln är i rörelse. Någon droppe med några sekunders mellanrum. Delar du den uppfattningen? Just nu droppar det varannan, var tredje sekund i stilla lägge, och betydligt mer med axeln i rörelse - Vilket känns "o-bra" Blir till att prova att dra åt snarast Tack!
  3. Hej, Vet någon vad detta är för typ av axeltätning? Det närmaste jag hittar beskrivet skulle vara en glandtätning med talgfläta - Men hittar ingen exakt model eller anvisning om underhållsförfarande. Sitter på en Ohlsson 8.8 med Penta MD7A. Båten ligger i sjön och vi har ett konstant läckage på en droppe var tredje sekund (vilket blir Många liter per dygn) Läckaget kommer mellan själva axeln och den inre vita plastringen. Vet någon hur jag får ordning på läckaget?
×
×
  • Skapa nytt...