Jump to content
Friday 21 June 2024

Omikron1

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Omikron1

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har som det första exemplet, ska kolla mer nästa gång jag är vid båten. Jag har aldrig haft växeln i när motorn körts på land. Det kan väll inte kärva av att vrida det för hand några varv?
 2. Så här ser axeltätningen ut Osäker på vad cutlasslagwr innebär riktigt men det sitter ett "stöd" för axeln utanför skrovet. I den är det någon typ av lager.
 3. Körde igenom båten med glykol innan vintern när den var på land. Soten började under motorgång till varvet. Jag hade kylvatten hela tiden så impeller är inte problemet. Har lossat propelleraxeln från backslaget och axeln är fortfarande mycket trög att vrida. Motorn är lik dem med kedjedrift men den har remdrift för vattenpump osv. Ska ta bilder nästa gång jag är vid båten.
 4. Hej, har en scampi med en yanmar yse12. Vid sista turen förra året så började det komma extremt mycket sot i avgaserna samt så tappade motorn kraft och var väldigt svag. Den var även svårstartad efter det. Nu när båten är på land känner jag att propelleraxeln är väldigt trög att vrida när motorn är i friläge. Har gått runt och känt på några andra båtar och dem har alla vart lätta att vrida på. Kan detta vara en anledning till all sot? Eller finns det någon annan förklaring? Känner att just detta är lite för komplicerat för mig egentligen så om någon vet något bra företag i Göteborgstrakten som skulle kunna hjälpa mig hade jag vart jätte tacksam.
 5. Har köpt en båt i värnen som jag ska ta ned till Göteborg genom trollhättekanal. Någon som har gått trollhättekanal som säga om det är nödvändigt med VHF för tex broöppningar osv eller räcker det med en mobiltelefon?
 6. Viknes gör liknande båtar, de är inte helt gratis heller dock.
 7. Letar efter en 15 hästare till båten och jag har sett några Nissan 13.6 ute på Blocket. Undrar om någon vet om dem är jämförbara med en 15 hästare I kraft samt om det fortfarande går att få tag delar till dem (förgasare osv)
×
×
 • Create New...