Jump to content
Saturday 18 May 2024

lgf

Medlemmar
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About lgf

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. lgf

  Lindragare Biltema

  Vi fick 12 godkända till slut + ca 6 som fick växa till sig, tillbaka i havet.
 2. lgf

  Lindragare Biltema

  Hej Per13 Vi monterade den på styrbordsidan längst fram på träbrädan. Vi skall förstärka den lite på undersidan då det blev en lite spricka i trät. Den medföljande kabeln var lite kort så vi fick byta till en lite längre. Vi satte en handske med hone/hane lågt nere vid fötterna vid styrplatsen. Man får borra genom plasten där. Därifrån så är man nära batteriet. Vi tog som säkerhet ett spännband till bågen för kapellet för att avlasta brädan. Den funkade utmärkt att dra våra tinor. Jag har kanske några bilder på installationen. Hälsningar lgf
 3. lgf

  Lindragare Biltema

  Nu har jag införskaffat Biltemas lindragare och skall montera den på båten. Den verkar vara ok kvalitet om man är amatörfiskare. Får väl ta loss den efter användning och skölja med sötvatten så skall den nog hålla. Om vi är två i båten och skall dra 12 tinor och varje tina tar ca 1-1,5 minut då lindragaren får jobba medans generatorn samtidigt jobbar och det laddas medan man förflyttar sig till nästa tina så borde batteriet klara det. Tack till er som kom med lite tips.
 4. lgf

  Lindragare Biltema

  Är det verkligen ingen som har erfarenhet Biltemas lindragare? Kollade att batteriet är på 72Ah inte 60 Ah.
 5. Hej, Någon som har erfarenhet av Biltemas lindragare? Tänker montera en på våran Ryds 23 WA inför hummerfisket. Är den tillräcklig stark Och räcker ett normalt batteri på 60Ah? Någon som har kopplingsschema mm som info. Tacksam för svar.
 6. Så här ser min behållare ut för drevoljan. Nivån ligger mitt mellan strecken. Borde väl vara ok.
 7. Tack för svar. Instruktionsboken har tyvärr kommit bort. Finns kanske på motortillverkarens hemsida. jag skall leta där.
 8. Kan det vara denna plastburk med rödaktig vätska? Visar att nivån är över vid kall motor.
 9. Var sitter den behållaren och vilken typ av olja?
 10. Jag har en Ryds 23 WA som när jag gasar börjar larmet pipa men det slutar när jag drar ner till närmast tomgång. Jag har kollat oljenivå på motorolja och servoolja. Kan det vara givarfel eller liknande?
×
×
 • Create New...