Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

hcccs

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om hcccs

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. No_jah Ja, det var säkringen. Nu startar den direkt och går bra. 👍
  2. Ja, nu hittade jag en 5A glassäkring som har gått. Iväg och köpa en ny. Jag återkommer med resultat. Tack No_ja.
  3. Ja, jag har letat efter säkringar men inte hittat. Jag får söka lite till.
  4. Ja, en sån har jag inte. Batterikablarna går från motorn direkt till batteriet. Det är nyckeln som är båda huvudströmomkopplare och startkontakt.
  5. No-jah Batteriet håller 12,6 V, dödmansbrytaren sitter på plats. Var sitter huvudströmbrytaren?
  6. Jag köpte en Crescent 420 med Yamaha 30D i höstas och har jobbat med den över vintern och sommaren. Motorn startade och gick fint vid köpet. Nu skulle jag starta den och det händer ingenting. Som kan ses på fotona är det endast en tjock 7-polig kabel från "remote control" till motorn och den skall väl vara tillräcklig för att starta motorn. Jag har rensat bort en del tunna kablar som gick till lanternor och annat men som jag bedömde inte var nödvändiga för själva motorstarten. Vad kan ha gått snett? Goda råd önskas!
  7. Köpte båt med en YAMAHA 25J, 30D. Jag satte den på en motorbock och tippade upp den. Under vintern har det nu droppat små mängder olja från ett hål i riggen. Jag vet inte vad det är för hål och det finns inte med i servicemanualen. (se bild)
  8. Jag tog isär min Yamaha 30 och har bytt impeller. Ska man ha något tätningsmedel i kontaktytorna innan man sätter ihop den?
  9. Jaså, det var som tusan. Intressant. Jag tror jag väntar tills någon myndighet hör av sig.
  10. Jag vill ändra dragningen av gas- & växelvajrar på min Crescent 425 Sport men vill helst veta hur akterpartiet är uppbyggt innan jag börjar borra hål. Akterpartiet innehåller en del innerväggar ( skott heter det väl). Hur skaffar man fram ritningar på båten? Det är en Pelle Pettersson-båt så någonstans borde ritningar finnas.
  11. Köpte en båt med Hillock motorlås. Nyckeln saknas föstås så nu är det antagligen dags att ta fram vinkelslipen. Frågan är hur mycket man skall kapa innan man får tag i den gängade delen. Jag vet ju inte hur låset ser ut på insidan. Nån som vet?
  12. hcccs

    Suzuki DT30C

    Jag funderar på att köpa en båt med en Suzuki DT30C. Enligt säljaren stannar motorn tvärt när man kör mot en våg eller det blir stötigt. När motorn har dött går den att starta igen och den går bra. Han lämnade in den och de gjorde ren alla tre förgasarna. Han har också bytt membran i bränslepumpen men ingenting har hjälpt. Jag tror inte att det är något problem med bränsletillförseln. Själv tror jag att det kan vara något som kortsluter elsystemet och som får tändningen att dö. En nött kabel som kommer åt godset någonstans? Jag har ju inte köpt motorn än så jag kan inte undersöka. Är det någon som har ett tips?
×
×
  • Skapa nytt...