Jump to content
Tuesday 18 June 2024

hcccs

Medlemmar
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About hcccs

  • Rank
    Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ja, mekanismen år OK och den verkar fungera.
  2. Jag har en Evinrude 15 hk från 1982 som är svårstartad. Jag hade gnista på tändstiften men jag mätte dem till 60 ohm och 800 kohm så det var problemet trodde jag. Jag bytte stiften och impeller ochså när jag ändå var igång. Den är fortfrande svårstartad med går bra nör den väl kommer igång. Den stannar efter ett tag på tomgång men det är väl en inställningssk. Jag vet inte vad problemet är. Är det någon som har några bra idéer?
  3. Med båten följde också en Evinrude 15hk utombordare som fungerade. Jag ville iallafall göra lite service på den och kolla brytarspetsarna, Jag har sett på Youtube hur det görs så jag tog av svänghjulet och det blev en liten överraskning! Det finns inga brytare som jag kunde hitta. Motorn är från 1982 och det verkar vara sensorstyrd tändning. Jag behöver inte oroa mig alltså för tändningen för den går inte att justera. Har jag rätt eller ... ?
  4. Vad är det här för båt, 420 x 160?
  5. Jag köpte en båt häromdagen men vet inte vad det är för modell. Den är säkert från 80-talet. Den är 420x160. Vad kan det vara?
  6. No_jah Ja, det var säkringen. Nu startar den direkt och går bra. 👍
  7. Ja, nu hittade jag en 5A glassäkring som har gått. Iväg och köpa en ny. Jag återkommer med resultat. Tack No_ja.
  8. Ja, jag har letat efter säkringar men inte hittat. Jag får söka lite till.
  9. Ja, en sån har jag inte. Batterikablarna går från motorn direkt till batteriet. Det är nyckeln som är båda huvudströmomkopplare och startkontakt.
  10. No-jah Batteriet håller 12,6 V, dödmansbrytaren sitter på plats. Var sitter huvudströmbrytaren?
  11. Jag köpte en Crescent 420 med Yamaha 30D i höstas och har jobbat med den över vintern och sommaren. Motorn startade och gick fint vid köpet. Nu skulle jag starta den och det händer ingenting. Som kan ses på fotona är det endast en tjock 7-polig kabel från "remote control" till motorn och den skall väl vara tillräcklig för att starta motorn. Jag har rensat bort en del tunna kablar som gick till lanternor och annat men som jag bedömde inte var nödvändiga för själva motorstarten. Vad kan ha gått snett? Goda råd önskas!
  12. Köpte båt med en YAMAHA 25J, 30D. Jag satte den på en motorbock och tippade upp den. Under vintern har det nu droppat små mängder olja från ett hål i riggen. Jag vet inte vad det är för hål och det finns inte med i servicemanualen. (se bild)
  13. Tack för det. Då kör jag ...
  14. Jag tog isär min Yamaha 30 och har bytt impeller. Ska man ha något tätningsmedel i kontaktytorna innan man sätter ihop den?
  15. Jaså, det var som tusan. Intressant. Jag tror jag väntar tills någon myndighet hör av sig.
×
×
  • Create New...