Jump to content
Friday 21 June 2024

Anderssonlofgren

Medlemmar
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Anderssonlofgren

 • Rank
  Kadett
 1. Tack! Då vet jag. Blir ner till båten och reka för inköp av kablage osv. Tack för hjälpen!
 2. Hej tack för svar! jag har hittat en manual över bm-1, tror jag har koll på hur man går till väga för att ändra ah. Okej. Som det är kopplat idag så är det enda som ligger frånskiljt är bogpropellern. Övrigt ligger förbrukning/start/ankarspel. Jag förstår. Jag funderar på att köpa ett mindre batteri enbart för start och använda mina totalt 500ah som förbrukning, ska jag behålla batteriet för bogpropellern? Kan jag förlänga kablarna bak och lägga även den på startbatteriet?
 3. Okej. Tack! Rättning från igår. Köpt 2st 200ah agm. Så den totala kommer bli 300ah + 75 ah för bogen. Är det 375ah jag ställer in nasa på? Ursäkta att jag postade i fel forum. Första gången jag använder mig av detta forum kan jag flytta tråden på något sätt?
 4. Hejsan. Har en NASA BM-1C batteriövervakare installerad i båten sen tidigare. Sitter 2st batterier, 1st 75ah blybatteri och 1st agm 100ah batteri som förbrukare och start idag. Agm batteriet är ca 2år och blybatteriers ålder är okänd. Iallafall har jag idag beställt 2st agm 250ah och tänker mig installera dessa ihop med det redan befintliga agm 100ah batteriet och bort med blybatteriet Tänker att jag ska använda den nya uppsättningen som både start och förbrukare då banken blir så stor. har även ett bly 75ah för bogproppen installerat med skiljediod Ska också komplettera en 20w solcell med ytterligare 105w Till min fråga, klarar min övervakare NASA BM-1C agm batterier? Är det något annat jag bör tänka på som kan bli ett problem? Tror ni bog batteriet kan ställa till med trubbel vid gång? Länkar till Manualen för den övervakare jag har NASA BM-1C
×
×
 • Create New...