Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Badaren

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Badaren

  • Placering
    Kadett
  1. Jag har funderat och tycker inte det är ekonomiskt försvarbart att lägga ner 1.200kr på en givare till det föråldrade systemet jag har. Matrix är borta från marknaden sedan väldigt länge... Sedan när? Jag hade egentligen tänkt sälja min Örnvik 550 under våren, men jag fick det där viruset i slutet av mars 😞 och behövde något kul att jobba med som rehabilitering. Fem av mina jobbarkompisar har legat inne på IVA. Vi har smittat varandra. 😞 Är fortfarande ”hjärntrött” och behöver fortsatt stimulans med att göra roliga saker. Totalrenoverar min lilla Örnvik. Gör ett helt nytt bord/skåp i teak utifrån de mallar jag sparat. Har slipat bort all lack från de gamla listerna i massiv teak och återanvänder dem. Oljar in med teakolja. Får redig hjälp med motorn av en granne. Nåja, men jag ska titta efter ett nytt modern system för båten. En Örnvik 550 är trots allt ingen långfärdsbåt, men kul med GPS, ekolod, fart, vattentemperatur och allt annat! Jag behöver stimulansen för min hjärna. Tro mig, jag behöver det....!! Båten har en huvudströmbrytare och för inkoppling av nytt system behöver jag koppla på detta efter huvudströmbrytaren. Annars blir det fel. Vet inte om jag klarar det själv. Kopplingsschema?
  2. Min Matrix 20X är nog ett för gammalt system och jag får nog nöja mig med den där givaren för 1.200kr, om jag nu vill behålla systemet. 😞
  3. 1200.. Som hittat!! 😞 Men att kunna använda GPS/plotter hade varit kul!! Hittade ingen givare för denna tillsvalsfunktion. EDIT; Jag läste på en gång till om länkad givare och den verkar endast fungera som ekolod. Ingen fartangivelse, ingen vattentemperatur, inget... förutom det mest basala.
  4. Ajdå för klippta kablar. Då är de förmodligen stulna..? Vill köpa ny givare för att inte eventuellt köpa stöldgods och tittade på denna XNT 9 20T. https://www.hjertmans.se/produkter/elektronik-navigation/ekolodsgivare/humminbird-ekolodsgivare/humminbird-aktergivare-xnt-9-20t Finns det bättre givare som ger Matrix 20X full tillgång till alla funktioner?
  5. När jag hade i båten för att testa den, gav Humminbirden felmeddelande. Den fick inte kontakt med givaren, så jag tog loss den. Tror inte den går att laga 😞
  6. Tack! Givaren har stått oskyddad på land sedan tidig höst förra året. Kanske jag borde täckt den från UV-ljus eller monterat bort den under längre perioder på land!? Det ser ut som att det kommit syra på den?
  7. Hej! mitt första inlägg här och hoppas det hamnade rätt.. Jag har en aktergivare som verkar helt sönderfrätt till mitt ekolod Humminbird Matrix 20X och jag vet inte varför den gått sönder så. För mycket UV-ljus, den tål inte saltvatten eller vad? EDIT; Vad för ny givare rekommenderas?
×
×
  • Skapa nytt...