Jump to content
Friday 21 June 2024

Gunnar87

Medlemmar
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gunnar87

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den går alla tiders. Satt ett separat färdvatten system på den när jag köpte den. Fick in vatten i oljan samt att den inte kylde trots byte av termostat och imoeller. plockade bort systemet och kör som orginal nu. Ingen vatten i oljan samt kyler vid 82-85 grader…..
 2. Okej! Man lär sig något nytt varje dag! Men jag tror jag för börj och kolla så det är centrerat axlarna. Annars får man kanske plocka ner att och kolla om dom är slut. hade tänkt ta ut motorn och renovera den efter säsongen. hadr velat få h den i sjön denna sommaren….
 3. Någon kan utläsa denna? kan årsmodellen vara 76?
 4. Den sitter där alla kablar kommer på bilden Generatorn är ett hemmabygge då det är ihopsvetsat.
 5. Tacksam för era svar! Det är säkert ett hemmabygge då det finns diverse saker som är ”udda”. Mellan knuten på bild ett sitter ett ”kugghjul” dom går att skjuta fram och tillbaka. Om det ger något i felsökning.
 6. Tack för svar. Nej i friläge är det inga vibrationer alls. hade gärna velat se hur andra som har samma system ser ut. första säsongen med denna båt. detta är en första grej bara för att se så det ser ut som det ska. vi ska ut och en får ligga och titta å känna.
 7. Hej alla kunniga. jag har problem med att hel motorn vibrerar och jag är övertygad om att det är något med backslaget eller axeln. Tycker det ser lustigt ut mellan backslaget och ”väggen” bifogar bild så kan ni se känns som det ska sitta nån fetthistoria där emellan. Där var som ett kugghjul som var torrt som fnöske.
 8. Den går riktigt bra på tomgång och går att gasa normalt när jag har neutralen i, men när jag lägger i växel så dör den. Någon som haft liknande problem.
 9. Tack för svar! Som jag misstänkte. Hade velat kringgå att plocka bort drevet men kanske kan vara enda utvägen. Fyllde båten med vatten och tilitade hela båten likt en sjösäättning men kom inte ut något vatten någonstans.
 10. Hej! Skulle idag sjösätta båten och länspumpen började genast gå. Hade innan gått igenom allt tyckte jag vid drevet men inte. Upp med båten. Skruvade bort avgasbälgen och den såg helt ut men "backventilen" slöt inte tätt. Om det är problem? Ni som har erfarenhet. Vart i drevet och dess härad är klassiska problem? Ha en fin kväll.
 11. Eld; Det kan jag absolut hålla med dig om då jag varit med om en explosion för längesedan, dock i en annan båt. Hur vet jag om generatorn är gnistskyddad? Har inte lust att åka omkring och höra mig för i dessa tider i min ålder. Mvh
 12. Tillägga. Vågar man gå upp från 35A till 70A? Förnuftet säger att 50A blir lämpligare? Mvh
 13. Stämmer bra att det är 35A på denna generator. Har dragit helt ny el i hela båten med lite rejälare kablar, det var då generatorns oduglighet upptäcktes. Remskivan är 76mm så det som länkades är högaktuellt. Mvh
 14. Vill tacka för era svar. Guld värt. Är ganska orutinerad inom området, men mer eller mindre vad hellst ska fungera? Jag ska hitta en som verka passa med rem och fästen kan tänkas? Mvh Johan
×
×
 • Create New...