Jump to content
Sunday 29 November 2020

hampusM

Medlemmar
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

hampusM last won the day on June 3

hampusM had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

About hampusM

  • Rank
    Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Okej, tack! Då ska jag ut och leta!
  2. Hmm, jag undrar ju om jag ens har en sån! Men ska absolut undersöka saken!
  3. Hej! Tack för svar! får väl försöka ge mig på detta då....
  4. Har ingen sådan knapp så vitt jag vet?
  5. Nej som du säger kan det säkerligen vara bränsle som är orsaken. Men eftersom motorn gått bra hela sommaren, och senast för tre veckor sedan startade motorn och gick stabilt. Sen dess har båten bara legat, och förstår inte hur bränsletillförseln kan ha blivit så påverkad.... jag är inte något vidare kunnig med motorer. Men hur är det lättaste sätten att nu felsöka felet?
  6. Hej alla! Jag var idag ute och skulle ta en sista tur med båten för att sedan kunna byta olja osv. Men den vill inte starta. Båten har alltid varit lite trög i starten, framförallt när motorn är lite kall. Men nu tuggar och tuggar den. Den kommer även ibland igång och går i 30 sekunder. Men sedan dör den sakta av igen... var ska man börja? IMG_5123.MP4
  7. Nu har jag fått igång den! Jag hade spänning i kablarna, men de var uppenbarligen dåliga ändå. Bytte samtliga, och nu startar den fin fint! Tack och bock för all hjälp med tips å tricks! Har minsann lärt mig mycket om ström och startmotorer jag icke visste innan. Så något gott kom det ju ur detta lilla haveri!
  8. Har bytt kabel och nu går de igång direkt från tändlåset. Men ja, motorn drar ju inte igång.. IMG_4535.MOV
  9. Hej igen! Nu är jag ute vid båten och försöker reda ut problemet. Jag tror jag har problem med tändningslåset trots allt. Jag provade att dra den klena kabeln från solenoiden direkt till batteriet. Och då klickar det och startmotorn börjar låta. Så antar att jag får byta tändningslås. Dock när jag gör denna fulkoppling så drar inte motorn igång? Borde inte hela maskineriet komma igång egentligen? Nu surrar ju bara startmotorn
  10. Ja, jag får helt enkelt åka ut och göra om de olika mätningarna och hoppas jag blir klokare. Tack!
  11. Okej, Tack alla för er hjälp! Då ska jag avvakta med att montera ned solenoiden, för jag fick bekräftat att hela startmotorn är köpt helt ny förra året av förra ägaren. Jag testade sist hela den ”klena” kabeln från tändningslås ner till solenoiden. Men på mitt sätt att mäta. Och då har jag en impuls hela vägen fram till kopplingen på kabeln. Men så fort jag har fäst den på solenoiden och testar, så får jag ingen impuls alls! Men kan detta bero på minusanslutningarna då?
  12. Ja, så kan det ju vara såklart!
  13. Ja, solenoiden bör ju vara ny med. Jag köpte båten i år. Men förra ägaren sa att startmotorn byttes förre året. Men ja, jag ska ta mig en sista omgång med mätningar.
  14. Ja, jag kanske ska göra det. Startmotorn är dock ny från förra året. Så känns som den borde va OK. Tack för tipsen! Återkommer med resultat
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy