Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Flipper580gbg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Flipper580gbg

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Interests
    Flipper 580

Mina båtar

  • Båtens namn
    Flipper 580

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Svar om motor är dock svår att ge. Vi har en 70 Hk 4-takts (2008) på våran. Den verkade inte ha problem att ta sig upp i plan med 4 ombord då vi testade snabbt en gång men då hade vi iregel ingen packning att tala om på båten. Den båtmodellen går snabbt upp i planing men håller med tidigare talare dvs 70 hk och uppåt är min åsikt 50 är nog i minsta lagret tror inte du kommer vara nöjd med det valet men men.. som sagt tills nån som vet eller gjort det är det ett stort ? 🙂
  2. 😃 kul att jag kunde vara till hjälp. Vi ger oss på det mesta i båten som ska göras om eller förfinas så har du mer funderingar är det bara fråga.
  3. Men vi har samma diskussion och jag är 1,86 så blir det tight på högersidan borde vänstra sidan ge det lilla extra utrymmet för mina ben.
  4. Helt enormt att jag redan kan svara i denna tråd trotts jag inte satt våran i vatten ännu. Vi renoverar hytten på våran 580 just nu faktiskt och då vi just lagt ny matta på sidorna är måtten mycket färska. Högra sidan dvs rattsidan (kan inte båtsnacket ännu) är längden 2 meter exakt. Vänstra sidan dvs motsatt sida är exakt 2,25 meter. Detta är mätt med måttband efter väggen så den svänger ju lite så det kanske kan bli ca minus 2-4 cm fågelvägen dvs liggsidan. Högra sidan är kortare pga garderob, eller el eller vad man valt att använda det lilla utrymmet till dvs.
  5. Hej läser lite här och där kring morortrim på nyare motorer. Är det nån som vet om man kan trimma en Suzuki 70 hk 4-takt från 2008 o vilka aktörer som gör detta i Göteborg?
  6. Hej. Trevligt forum detta. Vi har just köpt en Flipper 580 som vi önskat efter extremt mycket läsning om båtens för och nackdelar. Jag har scannat alla forum som finns på nätet att hitta för människan och ja det finns en del men mycket kvarstår till frågor som jag testar ställa här om någon vänlig själ är ägare eller ägt en och vet lite mer. Jag hade jättegärna vilja ha en skiss över båten om någon besitter av en sådan. Hade varit bra med en riktline att se vart man kan ändra fixa som novis amatör utan att skada något. Reservdelar för innsidan om någon vet av något bra ställe som säljer dessa ? Vi kommer riva ut innersidorna dvs den duken som sitter + även inne i ruffen som är från årtal innan elen uppfanns och klä på med ny fräs matta. Något ni rekomenderar man ska tänka på ? Den gamla är inte svår att få av den är så multen. På vänster sida dvs bakom förarstolen längst bak är ett utrymme jag ska tvätta ur. Jag dock har inte försått meningen med detta utrymme och undrar om nån har gjort nån rolig lösning där ? Jag hade tankarna på att bygga i trä en hållare för ett extra batteri så man kör motorn på ett och resten av elen på ett separat batteri men tar gärna åsikter om detta. List / träpanel vid ratten dvs hela ruffen hade jag tänkte slipa ner och måla om. Nån som gjort detta som har tips på nått man ska tänka på ? Längst bak i mitten (gången) är det en utbucknad dvs motor-rummet kommer där och buktar ut. Där är det inget skydd utan bara en isolering på. Frågan är har någon tagit bort denna. .Gissar som totalt okunnig att det är att dämpa motorljudet in mot innerbåten. Jag vet inte själv om det kommer behövs ens dvs båten är bestyckad med 4-taktare 2008 70 hk som jag hört går tystare mm så det kanske inte ens behövs ? Jag stoppar där .. men har många fler frågor blir mycket i samma forum men som sagt allt oavsett info är mycket intressant att få info om , om denna modell.
×
×
  • Skapa nytt...