Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Jeph

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Jeph

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. 25hk Johnson -72 på en Vator 14. Vad bör den göra i knop är min fråga och vilka åtgärder kan jag göra? Med knopmätaren gör den 17,8 ensam. Är det rimligt? Känns något slött men den går fint i övrigt. Proppen är sliten men ser inte ut att vara skev? Är det skrot och släng med den? Kan toppfarten öka markant med en ny kontra denna? Tips på bra 9x10 prop isånnafall? Ska även göra rent förgasaren nu innan jag ska ut igen. Några andra tips?
  2. Har en Johnson 25hk -72. Midsommar imorgon, beställt en ny hake/startklack oem: starter pawl 0203698. Kommer först på måndag.. suck. kan man göra någon provisorisk lösning för att starta motorn? Typ dra snöre runt snurran? Eller dylikt? Hade planer på att köra båten imorgon men det ser mörkt ut just nu.
  3. Kollar runt lite. Startklacken är ju sliten och bör då kanske bytas? Men vad i hela friden är den vita plastbiten till för som låg löst tillsammans med bulten?
  4. Va ute på sjön idag och när jag ska åka till rampen för att ta upp båten så kuggar startapparaten i och ur när jag drar i snöret. (Kan inte starta). Tar av kåpan och ser att en plastbit ligger löst, samt bulten till plastbiten. Se bilder. Skruvar upp startapparaten och ser vart den passar och att den gått av. Vad kostar en ny sådan? Vad kallas den delen? Något man enkelt kan byta själv? Sedan hittade jag även en bricka och en slangklämma men finns ingen slang som saknar klämma i den storleken och vad kan brickan vara till? edit: är det spärrhaken som gått sönder? Hittar en ny som skall passa enligt modell men ser inte alls ut som den gör i min motor?
  5. @Georg_Ohm jag förstår, tack för svar! vad händer om det kommer fukt i skruvhålet där den släppt tex? Vad blir kontentan? överväger att göra som du sa med sikaflex dvs.
  6. Ingen med erfarenhet av skruv som släppt något i list i kölen? Snabb enkel fråga 😊
  7. Såg en skruv till listen under båten som verkar vara lös. Ej testat gängat i den igen. Finns risk att det läcker in på en dagstur? Något jag måste fixa? Vator 14R med elektrisk länspump.
  8. Har tömt 5 år gammal soppa i petflaskor som står i källaren i väntan på att skippas till återvinningen imorgon. Hur gör jag ren tanken? Har en plasttank på 24L som jag skulle vilja skölja ur/göra ren. Kan man göra det i duschen tex? Eller hur kan jag spola ren den med vatten? Och vart? Tänkte typ smuts som är kvar i tanken. Enda är ju att det luktar så mycket, men jag tänkte på de bensinresterna, är det farligt för avloppet det lilla?
×
×
  • Skapa nytt...