Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Scipio

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Scipio

  • Placering
    Kadett
  1. Det här låter som en mycket sannolik felkälla då säljaren (jag köpte båten för bara några veckor sedan då den var nyligen sjösatt) påtalade att han just bytt bälgen. Kan detta även orsaka problem med kylvattnet? Det kommer inget kylvatten (sjövattenkyld) när motorn är nystartad och sedan synes det vara en alltför begränsad mängd kylvatten som kommer genom avgasröret när det väl kommit igång. Hoppas nu bara att jag hittar ett varv som kan ta sig an detta innan semestern.
  2. Ajdå. Kan detta ha orsakats av förra ägaren då han bytte bälgen själv förra året? Innebär ett bälgbyte att tätningar kan skadas eller monteras felaktigt med detta som resultat?
  3. Hej! Det tränger ut "vit" olja ur oljemätstickan på mitt s-drev 110s. Ser ut som tipex. Se bild. Detta sker även när motorn varit av en längre tid. Vad kan orsaka detta? Min amatörmässiga tanke är vatten som tränger in i drevet och pressar ut vattenblandad olja? Om motorn är avstängd så är väl vattentrycket det enda som kan orsaka att något trycker ut vätska=vattenläckage. Kan detta åtgärdas utan att ta upp båten tror ni?
  4. Tack för alla svar! Felet är vid varje start och har enligt säljaren inte förekommit tidigare. Så något är knas. Jag ska börja med att gå igenom impellern. Det "känns" som att felet beror på någon packning eller ventil som inte sluter tätt eller fungerar som den ska, förrän den blir fuktig eller uppnår högre temperatur - vilket då sker när motorn varit igång ett tag. Väldigt fint bemötande av ny medlem. Tack igen!
  5. Hej! Nybliven ägare till en Maxi 84 med sjövattenkyld Volvo Penta MD7A original från 79. Motorn startar fint, men det kommer inget kylvatten ur avgasröret vid start och motorn låter som en gammal fiskebåt (tänk stånka). Varvar jag motorn lite och låter den gå några minuter så kommer kylvattnet igång och ut genom avgasröret och motorn låter som den ska. Har ni några tankar vad som kan vara fel? Varför kommer inte kylvattnet igång direkt? Vill gärna inte köra motorn utan kylvatten vid start som det är nu. Tacksam för svar och tips!
×
×
  • Skapa nytt...