Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Hallersrudsbo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Hallersrudsbo

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det är svärfars båt. men såg att självlänsen har läckt in i skrivet så det var väl 100-150 liter vatten i skrovet. så det förklarar ju en del att motorn har legat lågt i vattnet. men den cylindern som haft vatten runt sig verkar den ju gå på. är 2 och 3 som den inte vill gå på. får felsöka till helgen när jag är hemma igen.
  2. Hej jag har en Yamaha f60 2005 årsmodell. denna började få orent när vi var ute. precis som den missar på en eller 2 burkar. Den går orent på tomgång och upp. får den inte att varva ut. Lyfte motor kåpan på motorn när vi var ute och såg att det stod vatten upp till tändstiftet på nedre cylindern. När jag gasar så trycker det ned motorn så vattnet stiger till tändstiftet. men nu när jag kört motorn på land så kan jag dra av tändkabeln på cylinder 2 och 3 utan att det gör någon skillnad i gången på motorn. dessa går ju till samma tändspole med. kan man mäta tändspolen eller testa vad som kan va galet? eller är det endast Yamaha service med och som kan felsöka?
  3. Fick testa en som är 14 idag. varvade 5700-5800. Snabb i plan. så kanske varvstopp som gick in förut då den varvade ca 6000 då. så det får nog bli en 14 tum på.
  4. Ok. ska testa en i helgen får vi se hur det blir
  5. Ok, ja nej det är absolut inga problem att komma i plan. max 30 hk på båten och med 40 hk motorn så går den bra nu. Men om jag skulle testa 1 större. det finns ju 2 olika i 13 tum, vilken är att föredra? 10 3/8-13 tum 11 1/8-13 tum.
  6. Vi var 3 st i båten. jag tänkte det kunde va bra att motorn inte ska ligga på topp varv utan man vill ha ner rpm lite.
  7. Hej Har nu testkört min båt lite efter jag har fått på en nyare snurra. sitter en Yamaha F40 från 2000 på den nu. båten är en Yamarin 4300. jag varvar ca 5900 idag med en propeller 11 3/8-12 tum. rekomenderar varvtal är 5-6000 på motorn. Nu när jag ligger på 5900 bör jag gå upp en tum eller kanske 2 för att komma närmare 5000? ser det finns en 13 tum med 2 olika diameter, kan det utgöra något med? någon som är duktig på sådant här?
  8. Hej kan ge er info , felet är nu löst. jag tog och synkade förgasarna de va lite fel. men va inte riktigt nöjd ändå. så jag plockade isär dom helt och ultraljudstvätta dom, enda rätta menar ja om man ska göra rent. då det för rent där man inte kommer åt. synkade om förgasarna på nytt och motorn gick väldigt fint. tog en provtur idag med båten och den svara direkt och gick som en dröm.
  9. Update. jag hade en koll i helgen. mycket riktigt så har växelstaget vridit sig. Prova att släppa motorn för att få loss det. jag törs inte ta loss motorn, bultarna sitter för hårt. så jag kapade växelstaget, på med ett rör utanpå och svetsa. så nu är båten i sjön och allt fungerar igen. man kom åt skadan gott nedifrån faktist.
  10. Ser inga skador på skedda eller propeller. Var på tomgång som han gick på. Vet inte hur Yamaha är men en Johnson jag hade när jag gick på så frigjorde den motorn så motorn tiltade upp, men den hade ju inte hydralisk trim tilt heller. Ja nej jag får skruva bort växelstaget i helgen får vi se.
  11. Ja eller om något har gått sönder inne i växelhuset då da. Men back och fram går i som de ska men inte på rätt plats. Kan va växelstaget som, ja kanske inte böjt sig men vridit sig då. Om man får en grundstötning så slår det ju motorn i neutral väl? Slår det upp reglaget med då till neutral?
  12. Prata med en som låna båten av mig i sommar han sa att problemet med backen kom när han skulle in till land och stötte i botten med propellern. kul att han sa det nu. kanske något i växelhuset som böjt sig då? han sa att motorn gick rakt i friläge när han stötte i. sen när han la i backen så Gick den inte i. kan man ändå ha haft tur att växelstaget är böjt eller? konstigt att det funkar men inte ligger rätt i växlarna.
  13. Ska prova att flytta ett splines för att se om det är det som är felet. så får jag riva sen. ja man vill inte lura folk. vet man om ska man va ärlig eller ordna det så folk vet vad dom köper. får man hoppas att man kan bli lika behandlad själv. tack för hjälpen.
  14. Va det jag va rädd för att lyfta pH. skruv som kan gå av osv. hade hoppats att det hade räckt att ta förgasarna men gör nog inte det. ja får bita i det sura till helgen å börja skruva. hade tänkt sälja båten i sommar då jag har köpt en ny, och vill inte göra en snabb lösning då det känns fel mot ny köpare.
  15. Nä problemet har kommit under sommaren som var. Såg på växelstången att den börjar bli dårlig upp genom riggen, men ser inte att den har vridit sig något. Är den föresten lätt att byta, den som går genom riggen och upp?
×
×
  • Skapa nytt...