Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

tobelg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om tobelg

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack! Jag håller med, för mig är det skönt att veta att det inte bara finns ett sätt som är rätt. Spontant låter brunsåpa bättre än grönsåpa. Jag har teak både innanför och utanför kapellet. Det är ganska tydligt att vädret tar hårdare på teaken utanför så jag tänker att jag rengör allt och bestämmer mig sedan för om jag ska olja eller inte. Oljan är redan inköpt!
  2. Målat och klart. Blev riktigt bra! Nu börjar det närma sig sjösättning och jag måste fortfarande måla två små partier där båten stått på bockarna. Enligt burken är torktiden 24h men går det att göra avkall på det och måla det sista precis innan sjösättning när båten ändå är på lyft? Erfarenheter?
  3. När jag jagade bowrider så började jag också kika på Sea Ray / Four Winns osv, mest på grund av att det ser trevligt ut med inombordare. Blev mer och mer att jag vägde över mot Yamarin 53/5220 eller Ryds 520 GTX senare dock på grund av sakerna som M__G nämner!
  4. Okej! Bra att få lite olika synvinklar. Jag vet inte hur väl det syns på bilden men teaken är lite grönfärgad och jag tänker att det är det man vill få bort med hjälp av rengöringen? Skulle du säga att valet mellan teakolja vs. blekning beror på om du vill ha teaken mörkare eller ljusare eller finns det även andra aspekter? Idag har jag skrapat båten. Det tog ett par timmar att få bort det lösa. Sen är det ju en definitionsfråga om vad som sitter löst och vad som inte gör det.. Hur som helst så gick jag efteråt över allt med lite sandpapper och tänkte torka bort lite slipdamm innan jag rullar på ett nytt lager färg i veckan.
  5. Grymt tips, tack! Ska nog kunna lista ut placeringen. Det är en Yamaha F80 BETL. Japp, får försöka med någon form av maskering tänker jag.
  6. Tack! Jag vågar mig nog inte på slipning av teak i år, men bra tips. Testar att borsta lite aggressivt och lägga på teakolja som nämns ovan. Får utvärdera efteråt
  7. 1. Tack till er båda! Det lutar åt att jag tar min färgskrapa och kämpar på lite. Har inga större ambitioner om att få till en perfekt botten eller hög fart så detta känns som en rimlig insats. Gällande bottenfärg, räcker det gott att köpa "kopparoxidbaserad" från Biltema och rulla på den? 2. Det är en utombordare, Yamaha. Tolkar ditt svar ändå som att det inte är några problem att köra såhär i sommar och att jag får leva med att tilt-mätaren troligtvis står helt still. Får kika lite på motorn ibland och inbilla mig att jag tiltar korrekt.
  8. Det är min första säsong som båtägare och jag behöver råd från er lite mer erfarna. Att jag lyckades bygga ihop en ställning för presenningen under vinterförvaringen som faktiskt höll var min första fjäder i hatten men utmaningarna som båtägare är ju betydligt fler än så. 1. På bilden nedan ser ni skicket på min botten. Jag kan tänka mig att acceptera offerten på cirka 5000 kr för att få allt gjort men jag undrar, är det värt det? Kan jag själv skrapa och måla för att komma billigare undan och kanske lära mig något på köpet? Båten står på båtvagga så kan vara lite klurigt att komma åt på vissa ställen. 2. Enligt servicen så var trimgivaren (67H-83672-01-00) trasig "och måste bytas". Jag försöker förstå om det är nödvändigt att byta eller om jag kan vänta någon säsong? Om min motor ändå inte har autotrim så får jag väl lära mig själv att förstå hur båten ligger i vattnet? 3. Har ni något bästa tips för att bättra på teaken?
×
×
  • Skapa nytt...