Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

KTS

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om KTS

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej igen! Undrar om någon som läser denna tråd har varit ägare till Albin nr 80.
  2. PEKA 67. Jo du har nog rätt. Tittar man på nedre bild så syns ju helt klart att min skena är för focken. När det byttes till rullfock så snålade ägaren och satte inte in längre skenor. Skulle bli jätteglad om någon har några närbilder på skena/vinsch. Tack för Era svar!
  3. skall tillägga att om båten får bestämma själv så går den upp mot vindögat...faller ner lite...och går upp igen. för mig betyder det att hon är ganska balanserad. Syns ju på vattnet bakom att hon driver mer än en ren seglare.
  4. Jo jag vet att Iffen är kanon! har haft L28, Viggen, Kustkryss(mah) så jag är inte helt borta. Även gastat på express. Storlek på focken: den går nära på ända till texten A(lbin) på bilden. Twistar: har flyttat och labbat men hittar ingen strömlinjeform. Om du tittar på bild så ser du att det skotskenan ser ut att gå till framkant akterruff medans min slutar vid ungefär samma läge som focken på bilden. Som jag känner spontant så skulle jag vilja ha en skotskena som är 2- 2,5 meter med flytande vagn.
  5. Hejsan! har skaffat en Albin men får inte till farten. den har rullfock + stor. Har seglat IF och andra båtar förut så jag är inte helt grön. Skotskena för fock slutar vid styrhyttens slut. 30-40 cm bakom sitter vinschen. Storsegel är lösfotad. Har talja för att justera bommens läge. Problem: Får typ en "spinnackerbula" i focken som går från topp och 3-4 meter ned. Dessutom så verkar inte storen vilja ge någon kraft. På denna länk https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiauqyv2KzkAhUmx4sKHTgECXgQjhx6BAgBEAI&url=https%3A%2F%2Fwww.boat-specs.com%2Falbin-marine%2Falbin-82-ms&psig=AOvVaw3rMcXjW_igU9aLxU5IvkeF&ust=1567325486646225 ser det ut som att fockskena går 30-40 cm bakom vinsch. Har Ni några ideer/bilder på Er båt? Jag börjar bli lite lur på att ...kanske.. är det inte segel för denna båt utan att någon föregående ägare köpt något beg och hängt dit.
×
×
  • Skapa nytt...