Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Tobbemed2ben

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om Tobbemed2ben

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Nu har vi vart o kikat på 2 objekt. En fjord attache 24 och en oxelö 26. Båda såg väldigt fina ut. Men vad är det man ska kika på i motorrummet? Ni som kan kan båtar, är den ena bättre än den andra? Motormässigt har fjorden 220 hk o oxelön 130. Inte för att det har nån betydelse, båda drar runt 1l/nm
  2. Nu har vi vart o kikat på 2 objekt. En fjord attache 24 och en oxelö 26. Båda såg väldigt fina ut. Men vad är det man ska kika på i motorrummet? Ni som kan kan båtar, är den ena bättre än den andra? Motormässigt har fjorden 220 hk o oxelön 130. Inte för att det har nån betydelse, båda drar runt 1l/nm Tanken är att kunna åka ut, inte jättelångt, men nåt som inte drar skitmycket soppa. Jag har ju förstått att större båtar=mer förbrukning, logisk, men det är ju heller inte meningen att köra fort utan puttra runt lite i skärgården och lägga till vid nån ö och ev övernatta. Så vi vill väl ha en så liten båt som möjligt för att ingen ska behöva sitta illa och en så liten motor som möjligt för att föra båten framåt.
  3. Tanken är att kunna åka ut, inte jättelångt, men nåt som inte drar skitmycket soppa. Jag har ju förstått att större båtar=mer förbrukning, logisk, men det är ju heller inte meningen att köra fort utan puttra runt lite i skärgården och lägga till vid nån ö och ev övernatta. Så vi vill väl ha en så liten båt som möjligt för att ingen ska behöva sitta illa och en så liten motor som möjligt för att föra båten framåt.
  4. Tack! Det lutar åt att ta förarintyg så jag slipper googla allt jag inte fattar på sjön.
  5. Ja det är ju 4 barn. Kanske får gå upp en prisklass om man ska ha nåt längre än till nästa säsong.
  6. Ska kolla 2 båtar imorgon. Just för att få en uppfattning om vad vi kan tänkas behöva. Ska dessutom försöka få med en kompis som kan båtar. Så jag är helt inne på din linje. Men det är ändå skönt att få lite kött på benen med hjälp av er vänliga båtägare! Det värsta man kan göra är ju att berätta för en säljare att man inte kan/vet nånting om ämnet.
  7. Jag förstår att man inte bara kan ge sig ut på vattnet hur som helst. Har många vänner med stor båtvana som man kan rådfråga. Och det finns väl nån typ av kurs/utbildning för dom som vill börja nånstans. Förstår hur du menar, skulle inte heller vilja råka på nån som idiotkör utan koll på nånting.
  8. Hur stor styrpulpet känns rimligt för en familj på 6 pers? Om man helt bortser att sova på båten. Känns som att den inte får va FÖR liten om alla ska få plats med lite packning.
  9. Tack! Vi har under dagen börjat snegla på lite styrpulpetare också. Mest för att skaffa lite sjövana. Tips och idéer på en bra styrpulpet? Finns det bättre och sämre motoralternativ?
  10. Jag hör vad du säger. Och självklart har jag inte för avsikt att bränna runt skärgården i 30 knop. Ville mest ha tips på en skaplig motorbåt med kojplats för hela familjen. Men vafan. Köper väl husvagn istället...
  11. Hej gott folk! Jag och min familj funderar starkt på att skaffa båt. Vi har kikat lite på en fjord attache 24 med en 220hk motor. Vi kan inte jättemycket om båtar så jag undrar om den kan passa oss eller om vi ska försöka hitta nåt annat. Vi är 6 personer som ska rymmas i båten och det är ju en fördel om vi kan övernatta i båten. För övrigt tänkte jag fråga vad man ska tänka på när man köper begagnat privat. Mvh Tobias
×
×
  • Skapa nytt...