Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

LudvigP

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om LudvigP

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tidigare i år hade jag läckage som nu är återgäldat. Så jag hann köra i runt en timma och njuta av solen innan motorn började bete sig konstigt och blev väldigt varm. Till sist la den bara av och skrek. Nu när motorn kallnat. Batteriet är fulladdat så vägrar den gå igång utan gör bara ett ljud ifrån sig vid försök till start. Jag laddade upp ett klipp på Youtube om det skulle hjälpa att diagnostisera. Sjöräddningen trodde att det eventuellt kunde vara impellern för kylningen som behöver bytas.
  2. Nu börjar det närma sig. Jag har hittat läckan och laddade upp en film på detta.
  3. Kan tillägga att den stått i varmförvaring så kan inte ha frusit sönder. Kan det vara en dräneringsplugg som rykt? Jag var ner och tog bort allt vatten nu för att se om det händer något stillastående. Jag ska under helgen bege mig ut med en vän som får titta medan jag kör och jag får när jag har lite mer tid fota och gå igenom allt. alla slangar osv.
  4. Tack för alla förslag! En liten uppdatering då Jag har haft den stående nu en natt och tyckte inte det märktes någon skillnad i nivån av det vattnet som var kvar så troligtvis läcker det inte eller väldigt lite vid stillastående. Jag fick bort allt vatten i bränslerummet och motorrummet. Tog en sväng på sjön och motorn funkar fint nu och får upp den fart den ska så det är ju tur. Dock läcker det fortfarande in och det gick relativt fort att fyllas på. Så det ser ut som vid körning så är det då det läcker. En notis är att det blev snabbt mycket vatten i bränslerummet trots att jag tyckte nivåerna va rätt låga vid motorn. Är det troligen någon slang då som läcker?
  5. Problem efter problem med denna båt. Jag har haft den stående i ett år pga utlandsresa och nu efter mycket krångel fick jag på den på trailer och slängde i den i vattnet. Kanske borde jag gjort en service på den först men tänkte att det kanske klarar sig den här säsongen så får jag göra det ordentligt vid upptagning till hösten. I alla fall, problemet. Jag var ute och körde med båten idag och det gick smärtfritt, fick upp bra fart. Men efter ett tag så började den gå slött och hur mycket jag än la i gasen så låg den på samma hastighet. Jag testade lite senare på kvällen igen och det var samma problem men denna gång började det låta illa och "slira i motorrummet så jag fick knappt in båten vid bryggan. När jag väl tittade in i motorrummet så var det fyllt med vatten och jag förmodar att det är detta som orsakat problemet med farten. Vad kan ha hänt? Läcker det någonstans? Kan båten ha haft för mycket lutning vid iläggning eller sprucken packning? Jag är inte så haj än på båtar/motorer. Men jag bifogar bild så får ni se hur det såg ut innan jag lyckades pumpa ut vattnet.
×
×
  • Skapa nytt...