Jump to content
Monday 27 January 2020

Tomasbirging

Medlemmar
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tomasbirging

  • Rank
    Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hej och tack för svar. Hur/vart fyller man blocket med glykol? Någon särskild glykol man ska använda? Jo det rann ut vatten ur båda hålen när jag öppnade. Mvh Tomas
  2. Hej. Ska nu vinterförvara båten (ta upp båten och tömma motorn på vatten) då en frostplugg gick förra året vill jag bara försäkra mig om att jag gjort rätt i år. Jag har tagit bort två pluggar. Borde det finnas fler? Bifogar en bild som visar vilka pluggar jag tagit bort. Mvh Tomas
  3. En frostplugg hade gått men jag tyckte även att det rann ur vatten längre ner, under pluggen. Kanske bara såg så ut. Orkar inte mer idag, återkommer imorgon när jag kollat noggrannare. Tack så mycket för alla tips. Mvh Tomas
  4. Ok. Så här ser det ut nu. Tog bort förgasarna och rengjorde, satte tillbaka och problemet kvarstod. Testade att släppa på bränsleslangen mellan filter och pump och stoppade slangen i en dunk med ren bensin. Motorn startade direkt. Hade alltså inte fått ur all bensin när jag pumpade ur den. MEN, nu uppstod nästa problem, mycket värre. Det sprutade vatten från motorn. En kylplugg hade gått. Hade missat att kolla så ingen rostflaga la sig för hålet så vatten har stått kvar i motorn så något har köldskadats. Nästa steg blir att ta reda på vart det sitter och se om det är värt att fixa. Jävligt klantigt att inte kolla det när jag tömde vattnet inför vinterförvaringen. Kan läckan eventuellt lagas med kemisk metall eller liknande? Mvh Tomas
  5. Okej. Får kolla upp det. Bör det tilläggas att det är dubbla stromberg förgasare?
  6. Jag har en b20 som inte vill starta efter vinterförvaringen (stod ute). Startmotorn går men motorn tänder inte utan startgas och dör när startgasen är förbrukad. Jag är total novis när det gäller att meka motorer men jag uppfattar det som att det är något med tändning alternativt bränslet. Jag är som sagt helt oerfaren och har därför googlat mig fram. Dom åtgärder jag gjort är pumpat ur soppan och tankat i ny, bytt bränsleslang, bränslefilter och bränslepump. Men även efter dessa åtgärder kvarstår problemet. Tänder endast på startgas. Tips från någon kunnig vore snällt. Mvh Tomas
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy