Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Jamaha

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Jamaha

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Lite uppdatering. Jag har nu monterat ett Profish 1000 ovanpå akterdäck. Monterade även fjärrstyrning när jag ändå höll på. Satte ett rör genom förvaringsutrymmet under däcket så att inte vatten kommer in där. Har bara testar i hamnen ännu och där funkar det fint, även frifallet. Någon som har tips på någon form av begränsning vid hemtagningen så man inte får med sig badbryggan upp?
  2. Liten uppdatering. Jag ringde till Comstedt och frågade om 400-spelet. Fantastiskt bra kundservice. Frågade om 400-spelet kommer funka i praktiken till min båt och dom rekommenderade inte det spelet då det är lite för klent helt enkelt. Jag frågade om profish-spelen och de problem som vissa har haft med dessa och dom stack inte under stolen med att några haft en del problem men i relation till den totala volymen sålda spel är det en väldigt låg andel. Jag fick förtroende av de jag pratade med på Comstedt och gick helt sonika och köpte ett profish 1000. Får väl lämna tillbaka det om det strular. Har en ide om hur jag löser montaget med ankarboxen. Postar bilder och förhoppningsvis testresultat senare i veckan.
  3. Frågan är bara hur det spelet funkar i praktiken till 1600 kg båt. Säljtexter kan ju många gånger vara en skrivbordsprodukt tänker jag.
  4. Jag kollade på detta men tycker det ser smäckigt ut dock. Frågan är om det inte är mer tänkt för mindre båtar, någon som har erfarenhet?
  5. Det verkar bli knepigt detta. Gjorde en tankevurpa vad gäller ankarboxen då den är nästan lika djup som badbryggan. Vinkeln på linan blir för brant. Hur fasen löser jag detta? Grejen är det att jag fått navelbråck och därmed inte kan lyfta. Skulle det funka med bandankarspel monterat på badbryggan måntro?
  6. Tack för svar! Har nu kollat och ser att jag inte får plats med spel på insidan utsn jag får köra med montage på badbryggan. Köpte Lewmars box idag och den rymmer nog inte 50 m blyad 14 mm. Inser att det är för långt för en sån här liten båt. Var på väg att köpa ett Profish 1000 men nu blir jag tveksam, verkar vara många som har problem med dessa. Något tips på bra spel för toppmontage på en box? En annan grej, vilken ankarrulle ska man ha? boxen är 45 cm djup och badbryggan är drygt 50 cm.
  7. Tack båda för svar👍 Ja, det kanske är säkrast att köra med en låda på badbryggan för att minimera risken för haveri.
  8. Hejsan! Jag tänkte montera ett Lewmar 900 i ankarboxen på en Flipper 700. Frågan är om blyad 12 mm lina 50 meter funkar med en fallhöjd på 30 - 35 cm samt om ytan som linan faller ned mot endast är 22 x 40 cm längst ned i botten av boxen för att sedan öka högre upp (konisk)? Tackar på förhand!
  9. Tack för svar! Jag glömde skriva att det är en förgasarmotor. Då den ligger i sjön hade jag svårt att se vart soppan kom från. Såg bara allt som låg på vattenytan. Vid närmare eftertanke så undrar jag om det kan vara någon flotör som hängts sig. Har fjolårssoppa, dock full tank. Låter det sannorlikt att någon flottör som låst sig?
  10. Hejsan! Jag har precis sjösatt och märker att min Yamaha F100 bara går på 3 cylindrar. Det verkar som den går på på alla 4 precis vid kallstart men sedan lägger en eller 2 cylindrar av och de flödar rejält med soppa runt motorn. Vid nästan fullgas går den dock på alla 4. Ska ha med mig tändstiftsnyckel i morgon och kolla gnista och så. Kan det vara gammal soppa med kondens i? Vatten i flottörhuset? Tändspole? men då borde väl 2 burkar påverkas? Är i och för sig osäker på om det är 1 el 2 burkar som lägger av. Tackar på förhand / Björn
×
×
  • Skapa nytt...