Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Mniklasson81

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    33
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Mniklasson81

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! har haft oljesprut i hela motorrummet i början av sommaren. Är på verkstad nu. Troligtvis topplockspackningen som gått sa dom. Vet dock att det var vatten i motorljud. Är det inte ganska troligt att något mera har gått sönder? Typ limpor, knän, mm. Är lite inne på att köpa en Ny/beg motor. Var dessutom vatten i motoroljan. Går det att rädda? Är en mercrusier.
  2. Har en mercrusier 3.0 lx -90 som har vatten i motoroljan. Är det topplockspackningen som är gången eller kan det vara annat också?
  3. Fick rådet av båtvarvet att jag absolut inte skulle göra det, så litar på att det är rätt slutsats
  4. Ja, skulle kunna vara oljetrycksgivaren absolut. Har inte tänkt på var den sitter? Vet du? Är mest olja vid förgasare samt vevhusventilationen. Har vinschat upp båten. Så blir till varvet med den. Då kanske det inte är värsta tänkbara. Typ cylinderras eller något liknande?
  5. Nej, fundersam på vad det kan vara? Vet i tusan. Mest fundersam om något tar skada om man startar den?
  6. Jo, har torkat. Mest fundersam om det är vettig? Vill helst inte att något ska bli dåligt? Tror som sagt att det kommer från slangen i ventilkåpan, även flamskyddet är oljigt. Tänkte mest om någon hade råkat ut för samma sak? Som direkt kunde säga vad det kan vara.
  7. Startade båten idag efter sjösättning. Gick igång, men började snart höra ett bubblande ljud. Tog bort motorkåpan såg då fullt med olja. Tror det kommer från vevhusventilationen. Flamskyddet är det mycket olja på. Dessutom en massa skvätt. Säkert 0,5-1,0 l motorolja totalt. Fyllde på lite olja efter uppstarten. Var lite för lite. Kan väl knappast vara så att det är för mycket olja. Visar inte det på stickan. Är en mercrusier 3,0-90 Tacksam för tips?
  8. Ok. Surt. Vet dock inte om det är felet? Får undersöka det först. \ Mårten
  9. Jo i bästa fall annars ganska omfattande renovering. Ska kolla oljan nästa gång jag ska ut på skön. Antar att det är ganska mycket jobb att lyfta toppen för att byta kolv/kolvringar?
  10. Ok. Ska kolla oljan och suga upp lite. Lite lustigt att det hände precis nu? Har åkt ett flertal gånger i sommar. Borde väl hänt tidigare då? Eller ? Ingen höjdare om man måste byta kolvar på den.
  11. Slangen var inte lös. Den sitter på förgasaren. På skyddet. Var däremot olja inuti flamskyddet när jag tog bort det. Fick även torka runt förgasaren. Ska kolla oljemängden igen. Saken är att jag fyllde på lite för lite eftersom jag inte riktigt fick ur allt när jag servade i vintras. Min tanke var om det kan vara det att det är något för mycket i därför det är olja i motorrummet?
  12. Har en mercrusier 3.0 LX som har tryckt ur sig lite olja ut vevhusventilationen. Märkte det igår när vi var hemma igen. Lyfte av motorkåpan och noterade att det var lite olja på förgasaren samt sedan skvätt lite överallt. Inga större mängder. Mest fundersam på vad det kan vara. Kollade oljestickan och känns snarare att det är något för mycket olja än för lite. Tacksam för svar? Hoppas inte på något med kompressionen
  13. Är på jakt efter en sprängskiss till bayliner 2052 Capri. Någon som vet om det går att få tag på?
  14. Ok. Får tanka upp den fullt på macken innan sjösättning. Hoppas på det bästa. Svårt att hitta sprängskisser på båten. Vill gärna se vart tanken sitter 🙂
×
×
  • Skapa nytt...