Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

CoronetWeekender

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om CoronetWeekender

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Knackande/slamrande ljud från drevet, gissar på lager eller knutkors. Finns det någon i Göteborg eller Kungsbacka som kan fixa detta i sommar? Drevet är ett Bravo 1.
  2. Liten uppdatering; kopplat in allt utom gasvajern och motorn gick igång på första försöket (!). Alla instrument verkar fungera. Se video: https://photos.app.goo.gl/xGqufsgCbr7m3pfC8 Vad som återstår: Tillverka ett fäste för gasvajern. Koppla in en varnings-summer (som inte fanns till tidigare motor). Tidigare satt det en Big Block i båten. Den propeller jag har (se bilder) antar jag är anpassad till den motorns vridmoment. Kan den funka med nya motorn eller vad ska jag byta till? Båten är en Ockelbo DC 21.
  3. Kanonforum det här, snabba och bra svar 👍 Nästa fråga, varför sitter det en ståltråd på förgasaren (på vänstersidan)? Någon funktion som "låsts"? Provstartade motorn innan den sattes i båten och då verkade den starta lätt och gå bra.
  4. Ny fråga: Vad är detta för värmeväxlare? För en gammal värmare? Kan den sitta kvar?
  5. Tack! Sett sidan förut men inte insett att den är så komplett.
  6. Men finns det inte en avsedd kopplingspunkt för jorden?
  7. Verkar stämma med färgerna på sladdarna enligt kopplingsschema jag hittat på nätet.👍
  8. Kanon, första frågan avklarad 🙂 Nästa fråga, hur kopplar jag in gasreglaget? Som ni ser på bilden så verkar det inte passa ihop. Antar att jag måste köpa något ...
  9. Det är ett Bravo 1 drev. Tidigare satt det en big block 454 motor i. Kan jag ta bort fästet för länkaget på motorn då?
  10. Motorn är isatt av varvet och skall vara riktad med tolk, hoppas det är korrekt gjort. Bifogar bild på hur växellänkaget är monterat. Antar att jag inte behöver fästet på motorn då?
  11. Varvet lyckades inte ta sig tid att installera motorn så nu får jag göra det själv. Hoppas detta forum kan guida mig! Motorn är nedlyft i båten och fastskruvad och drevet monterat. Allt annat behöver kopplas in. Första frågan: Vad är det som är monterat på avgasknät?
  12. Finns el på flytbryggan, kan det vara något fel där? Provar zinkanoder nästa är.
×
×
  • Skapa nytt...