Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

kalle-hbg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av kalle-hbg

  1. Hej. Undrar om någon vet åtdragninhs moment på ram och vevlager på penta v8 5.0 gl. Tacksam för tips
  2. Men borde inte ventillyftarna skadas om kamkedjan gick av? De är hela o raka.
  3. Du har faktiskt rätt. Jag ska ändå lyfta ut den. Då är det lika bra att behålla originalet.
  4. Perfekt. Tack för tipset. Men går det att få bort den jag har utan att lyfta upp motorn
  5. Tack för svaret. Då får jag lyfta ut det.
  6. Hej, Jag har en aq211a 5,0 , jag misstänker att kamkedjan har gått av, eftersom när jag snurrar motorn så går kolvarna upp o ner men ventilerna rör sig inte,, jag kollade modellen och fick reda på att det är kamkedja och inte kamrem på dessa motorer. undrar om någon har skiss över motorn så man kan lokalisera kedjan. och undrar om min gissning är rätt.
  7. Jag köpte på blocket, den var nästan ny, kommer inte ihåg exakt hur mycket men runt 2000 kr Hej. Jag satt trä klossar på höger o väntar kanten om motorn, med
  8. Hej. Jag satt trä klossar på höger o väntar kanten om motorn, med kedjeblock lyfte motorn 3 cm och drog den bakåt, bytte bockhornet eftersom det ett stort hål i det. Är otydligt så kan du ringa mig. Då förklarar jag bättre kanske. 0736532653
  9. Hej. Jag lyfte motorn. Hittade hål i bockhornet. Köpte en på blocket i bra skick för 1000 kr. Men jag lyfte motorn så här: Satt trä klossar på sidorna. Med en balk på tvären. Lyfte upp den ca 5 cm och drog den bakåt. Bytte bockhorn. Det var inte särskilt svårt. Och kostade inget.
  10. Jag lyftar av den, finns det någon link man kan titta på om motor lyft?
  11. Jag måste lyfta upp motorn merecruiser 5.0 för att byta bockhornet som läcker. måste jag då demontera drevet först för att kunna lyfta upp den ?
  12. jag fyllde vatten här. VID_20190422_124200.mp4
  13. det verkar som att läckan är från bockhornet VID_20190422_124115.mp4
  14. Hej, det läcker i motorrummet när motorn är igång och utifrån från vänstra passhålet när motorn är av. jag fyllde vänstra bock hornet med vatten och det rann i båten men högra bockhornet rinner det endast ut genom passhålet, kan detta vara annat än hål i det. VID_20190422_124115.mp4
  15. Det enda jag frågade är vilket lim är det bästa.
  16. Hej, vad menar du med utsidan? jag kan ju inte täppa passhållen ute ifrån, själva skölden är tät utifrån. när jag fyllde båten med vatten i motorrummet så rann det endast från pass hålen o skölden är helt torr. jag har demonterat knä så jag har en bra plats och kan komma lätt till det. den är på land och rätt torr just nu. jag har regal kabin båt, har den trä i akterspegeln?
  17. jag sjösatte båten då jag köpte den för 4 månader sedan, den var på land drygt ett år innan jag köpte den, då märkte jag att vatten rann i båten, men då har jag redan startat motorn, jag tog upp den på land, körde hem och fyllde båten med vatten och då rann det ut genom passhållen, jag kopplade spolmuff och startade motorn och då rann det in i båten och som vanligt ute genom passhålen, jag stängde av motorn och körde vattnet utifrån genom passhålen och då rann vattnet in i båten . så vatten rinner i båten genom passhålen in i båten, ut från båten, med motor på eller utan. förvirrande. nu har den stått ca 4 månader på land. jag hörde om tec7 , undrar om den är bra. och hörde om sikaflex men det är många olika varianter. Förslag?
  18. Tack för svaret, men att lyfta motorn är inte liten projekt. jag tänkte köra lite denna säsongen och göra det ordentligt under vintern.
  19. Hej, det läcker mellan skölden och skrovet , jag hittade läckan och vil ej lyfta motorn, så jag tänkte täta det med lim, vilket är det starkaste limmet man kan använda.
  20. äntligen kunde jag lokalisera läckan, jag stoppade vatten slang i pashålen utifrån och det rinner i båten, men det konstiga är att det läcker i samma ställe när jag startar motorn med muff på drevet. det är mycket tydligare på film men det går inte att ladda up, för stor
×
×
  • Skapa nytt...