Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

LEKN

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om LEKN

  • Placering
    Landkrabba
  1. Hej Håller själv på att köpa båt och motorvalet var mellan en Suzuki 70 och Honda 80hk och valde Honda pga olika info lite beskrivet nedan. Min kompis har en silver med Honda han är jättenöjd. Han berättade också att flera som har Suzuki som ligger i hans hamn har varierande problem med sina motorer (detta är i Finland). Det jag var lite orolig för i mitt motor val var att motorn inte har start spärr vilket de flesta andra har. Var i kontakt med svenska sjö för att höra om detta var något problem, det var det inte. Den jag partade med sa att Yamaha och Suzuki var de som stals mest. Av de tester jag sett så är både Yamaha och Honda tystare vid marsch fart än de andra. Testade en Bella med en 80hk Mercury i höstas den låter alldeles för mycket i min smak speciellt om man sitter längst bak. Det är ett vassare ljud än Yamaha och Honda. Jag har däremot aldrig testat Suzuki. Skall också tillägga att jag haft en Ryds med en Honda 50 som jag var väldigt nöjd med men det var en årsmodell 97 hade den till 2002.
  2. Hej Tack för svaren. Nu har jag valt en HR 480 BR med en Honda 80hk. Jag har fått höra en del negativt om Suzuki. Framför allt kommer det från Finland så därför våga jag inte gå för den även om jag hade fått ett ganska mycket bättre pris då. En annan sak som bidrog när jag läste testerna på 100hk var att Honda har lägre decibel. Nu hoppas jag att jag blir nöjd med båt och motor min enda oro är att motorn är något tung men båten är godkänd för 80 hk så det bör fungera. Kommer tillbaks i höst bed beskrivning av för och nackdelar.
  3. Tack för tipset jag har läst. och Honda 100hk och 80hk är samma motor så jag tror att det lutar åt Honda nu trots avsaknad av startspärr.
  4. Hej Jag har funderat på att skaffa båt igen jag har titta på HR 480 br med två alternativa motorer Honda 80hk eller Suzuki 70hk. Är det någon som har erfarenhet av dessa motorer för och nackdelar.
×
×
  • Skapa nytt...