Jump to content
Saturday 25 May 2024

Molinho

Medlemmar
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Molinho

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, jag har återkommande problem med att ankarlinan fastnar och "åker med runt". Har bytt linkniv två gånger men hamnar alltid i samma situation igen. Har pratat med Engbo (Sleipner / Side-Power) och de hävdar att det är fråga om inställning av spelet. Har ni några erfarenheter?
 2. Hej, jag har återkommande problem med att ankarlinan fastnar och "åker med runt". Har bytt linkniv två gånger men hamnar alltid i samma situation igen. Har pratar med Engbo (Sleipner / Side-Power) och de hävdar att det är fråga om inställning av spelet. Har ni några erfarenheter?
 3. Hej, jag har installerat extra batterier, kan ta kort senare. Har som startbatteri blybatteri 105Ah Varta H3. Sedan förbrukning har jag tre. Ett som sitter på ordinarie plats och två på styrbord. Fullriver AGM 115ah. Sedan har jag en Ctek M200 kopplat till förbrukningsbatterierna. Enda nackdelen är extra vikt, men i det stora hela ingen issue om man valt att ha en Y76a. Trevlig båtsommar och återkom gärna vid frågor.
 4. Hej igen 76 kompisar. Känner mig lite smått osmart, skulle behöva byta säkring på manöverpanelen vid ratten. Hur f-n gör jag?
 5. Ajdå! Kolla på osculati’s hemsida. De är leverantör. Finns massor av kombinationer.
 6. grymt tack, är det en till varje lucka?
 7. Hej Y76or. Nu börjar det bli dags för båtfix inför sommaren. Är det någon som bytt gasfjädrar till luckorna i sittbrunnen och vet vad det är för slaglängd osv på dem?. Jag har för mig att det är 200N iaf. Har båten en bit härifrån, därför frågan.
 8. Hej, det svåra är att först få ur all bensin samt att du får för hand såga upp den gamla (japansåg) såvida du inte lyckas få ur all bensin och få den torr förstås. anslutningar är standard, allt passar. Att skänga in den nya är enkelt. Jag bytte tankmätarpackning samtidigt. Det jag kan notera är att tanken inte kan toppfyllas av ngn anledning, men gott å väl 80liter. Man får se det positiva att köpa mer glass då man tankar oftare! 😀
 9. Hej, kika längre upp i tråden. Jag bytte min och köpte en färdig i aluminium som gick ner genom luckan. Annars får du såga upp ett hål.
 10. Min fläkt fungerar sådär och rullar knappt. Vet någon på rak arm men båten i närheten vad det är för dimension på genomföringen (däck) har?
 11. Hej, jag valde att byta till denna som jag köpte på segelladen.de https://www.osculati.com/it/11513-52.070.03/serbatoio-in-alluminio-benzina-98-lt
 12. Hade samma fråga och mailade yamarin förra året. 2078mm från köl till högsta punkt vindruta.
 13. Hej båtvänner! Åter till detta med byte av bränsletank. Jag har min båt på vinterförvaring och planerar inköp av ny tank då den gamla är urmonterad och slängd. Om det är någon som har möjlighet att mäta hålet i aktersoffan(alltså där man trär igenom tanken precis under luckan där man sitter). Bredden är nog inte problem utan mer sittdjupet. Har för mig det är 35-40cm. aktersoffa.pdf
×
×
 • Create New...