Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Austance

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Austance

  1. Hejsan, är på jakt efter ett äkta Bruce ankare helst 7.5 - 10kg. Någon som vet vart man kan få tag på ett sådant?
  2. Hur stor båt har du? "Bara två" låter stort. Jag har ett Anchormatic bandankarspel som jag använder varje gång jag ska förtöja mot en boj. Jag fäster fast ankaret till ankarrullen med en karbinhake och efter det är det bara att knäppa fast schacklet på bojen. Efter det kan jag enkelt gå fram i fören när vi går in mot bryggan och spänna åt eller släppa ut med hjälp av fjärrkontrollen. Jag kan varmt rekommendera det och jag har aldrig haft några problem.
  3. Har funderat en del kring detta nu och det känns som att det inte kan vara fel att ha en akterpropeller i vissa fall. Det största problemet nu känns som att installera den. Vill helst inte borra hål i skrovet på båten och placera montaget på insidan akterspegeln. (Har inte mycket erfarenhet av att skruva eller såga i båtar). Lämna in den på service är för dyrt. Det bästa hade varit att kunna montera utanför akterspegeln på badbryggan och sänka ner den där på höger eller vänster sida om drevet brevid något av trimplanen. Sedan placera en kåpa på delen som sticker upp för att skydda den mot väder och vind. Det enda jag är fundersam på är att om den kommer så långt under vatten ytan som krävs. Enligt en ingemarE måste propellrarna sitta minst 10cm under vatten ytan och jag vet inte om det skulle funka. Tror ni att detta skulle kunna vara en lösning?
  4. Hejsan, jag har en bayliner 2858 (-97) och har sökt runt på internet efter en bra undervattensbelysning att montera under badbryggan. Det verkar finnas många olika typer i olika prisklass men jag hade tänkt mig något enklare och billigt. Det ser ut att bli Sublight undervattensljus RGB (3x3W LED) från diodhuset. Någon som har köpt och testat detta på sin båt? Funkar det bra eller är det bara skräp som håller en säsong? Är osäker på om jag behöver två sublights för att det ska täcka hela aktern eller om jag endast behöver en. Frågade dom på hemsidan men fick ett ganska otydligt svar. Är det någon som har bra koll på undervattensbelysning allt från montage till allmänna tipps så hade jag blivit glad.
  5. Hejsan alla båt älskare! Jag har en Bayliner 2858 (-97) som jag funderar på att installera en akterpropeller på. Det finns redan en bogpropeller som fungerar bra men jag tycker att det hade varit skönt att kunna styra in aktern också, till exempel när man ska lägga till vid någon hamn och det blåser väldigt mycket. Jag skriver här för att undra, finns det några nackdelar med akterpropeller? finns det något man bör tänka på när man köper och använder en? Har ni även några tips på något bra märke som inte kostar skjortan och hur man installera en sådan i båten. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...