Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Storma

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Storma

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Många intressanta synpunkter har kommit fram i tråden, tackar för det! Men kanske har särskilt Ollemans inlägg fått mig att inse att den vanlige 7-4-knegaren inte behöver fundera på att köpa en ny 30-fotare. Han har inte råd. Men, jag vill fortfarande läsa om stora båtar, även om avundsjukan svider. Lite.
  2. Ja visst är det konstigt? Såna båtar har så smalt användningsområde att de borde vara diskvalificerade redan på ritbordet. Men som du säger är de bra att visa upp sig i, gärna där så många som möjligt kan titta på. Ja ja, jag är avis. Lite.
  3. Haha, :tummenupp på den! Kan nog vara så att reportrarna skriver för sin egen vinning. Men visst är det kul att drömma bort ett par timmar med senaste numret i knät. ...Ända tills man vaknar upp djupt bitter när det utopiska skimret försvunnit. Det låter som att du inte vräkt pengar på oviktigt trams i livet, då är man värd en fin båt. Men annars låter det som att det krävs en större del av livet för att lösa en båtaffär. Trist, jag vill ju köpa nuuu!
  4. Jag får börja med att tacka för alla tänkvärda svar, och sen fortsätta med att rubriken var lite olycklig. Jag menade kanske inte att trycka så hårt på just "idag", det råkade bara bli ett ord för mycket. Jag hade säkert postat ämnet (om datorn funnits) redan -84 när Storebro XX var het. Men tillbaks till ämnet. Visst kan man ha sålt sin villa man köpte (och betalade?) för länge sen, men då har man ju en gång suttit i samma sits - förmodligen hårt belånad, men möjligen med bättre villkor. Och visst kan man ha valt bort husbilen för en stor båt istället, men det är också lite samma sak. Vad jag egentligen famlar efter är nog vem båttidningarna skriver för? Lite i förbifarten slänger man ur sig att "teak på alla plana ytor får man loss för prisvärda 175.000 kr." "Och en uppgradering Till nästa maskinstorlek, ca 250.000." Ungefär. Det kan nog vara det jag undrar. Känns det som att möjligheten finns att bli ägare till skeppen i tidningarna?
  5. En av mina drömbåtar är en Targa 32 med ett par mustiga VP D6-435. Slutnotan skulle hamna långt norr om tre miljoner, kanske uppåt fyra, vilket förstås är en utopi för de flesta av oss. Min tanke är att det enbart är en liten klick mycket välbeställda som har möjlighet att köpa en ny stor båt idag. För hur skulle den vanliga löntagaren kunna lösa ett köp i klass med exemplet ovan? Och så driften på det. Självklart gäller min undran också segelbåtar +40 fot - hur går det till?
×
×
  • Skapa nytt...