Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

ringo1990

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om ringo1990

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Diesel är bränslet. Osäker på materialet men börjar luta åt aluminium.
  2. Jag har bara förutsatt rostfria.. Låter ju tyvärr rimligt att tank måste lyftas ur för att inspekteras och ev repareras.
  3. Det där blev genast överkurs för mig..😀
  4. Hej, Har råkat ut för läckande bränsletank (babord) på min Fairline Phantom 43 -01. Någon som råkat ut för samma/liknande? Vet ännu ej om det är botten eller en svetsskarv i ena hörnet som sprungit läck. Renoverar man, eller byter man? Gissar att i båda fallen måste tanken inkl motor (tyvärr ☹️) lyftas ur. Vem lejer man för ett sådant vinterprojekt? Några idéer/erfarenheter/kunskaper? Hemmahamn Stockholmsområdet. Trevlig båtsommar!
  5. Vad säger forumet.. Är ny ägare till en Fairline Phantom 43 -01 med dubbla VP Tamd 74or. Jag har återkommande upplevt problemet att babord motor klickar/smäller till vid försök till start utan att startmotorn snurrar igång. Styrbord motor har ett dedikerat startbatteri (och startar på ett kick) medan babord går på förbrukningsbank vid start. Bägge batteribankar är nya och fräscha. På min instrumentpanel har jag knapp för att bygla/koppla samman de båda bankarna och när jag gör det och vrider startnyckeln går babord igång lika piggt som styrbord. Någon som upplevt samma? Vad är sannolikt mitt problem? Något relä någonstans? Glapp/dåliga kontaktytor? Tändningslåset/mekanismen? Annat? Till saken hör att jag tyvärr inte är smartare än en femteklassare när det kommer till el i allmänhet och båt-el i synnerhet..
  6. Bra poäng! Med tanke på ökad tyngd - kan jag då räkna med mer tid på mig i en manöver innan jag ev börjar driva ur position? Eller äter ett större vindfång upp den ev fördelen?
  7. Hallå båtvänner, Jag går i tankar att byta ut min 35 ft Sessa sportcruiser mot flybridgebåt i storleksordning 40-43 ft (tänk Fairline Phantom 40-43, Princess P42, Sealine 42/5). Av 40 nätter så spenderar vi sannolikt ca 30 i naturhamn och resterande i gästhamn och så vill vi gärna fortsätta. Området vi håller till i är Stockholms skärgård. Nu till frågeställningen.. Ni med erfarenheter av 'större' båtar och naturhamnar - hur upplever ni tillgängligheten? Är tillgängligheten annan än med mindre båt? Kommer jag in 'överallt'? Är jag mer exponerad för väder och vind? Möts jag av andra praktiska problem? Något annat att tänka på/tips? Tack på förhand - med förhoppning om en snabbt annalkande vår. //Andreas
  8. Då var problemet löst. 6 tim jobb hos VP-verkstad krävdes för rengöring av det slutna kylsystemet. Tror det krävdes dubbla spolningar på resp motor. Tack för engagemang!
  9. Tack @kossor och @IngemarE för ert engagemang i frågan. Jag återkommer med problemlösningen.
  10. Om det är nån skillnad vet jag inte men jag har även möjlighet att läsa av temperaturen digitalt.
  11. Högst osäker på om och/eller när detta är gjort. Har själv lyckats läsa mig till att det skall göras kanske t.o.m. vart 5:e år. Kan absolut vara del av problematiken. Tack för tips!
×
×
  • Skapa nytt...