Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Glenno83

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Glenno83

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ute och kör när varningsljudet tjuter. Går till en början fint och efter ett kortare stopp vill den inte starta med tomgång. Fick igång den med växel i och kom iväg på något vis… varningsljudet går då igång. Åker sakta till hamnen och har då missljudet från motorn med en del klonkande. Hade kört kortare sträcka innan den började bråka och då kört rätt snabbt. Någon som har en idé vad det kan vara? IMG_3299.MP4 IMG_3300.MP4
  2. Ser man att den blivit sné när man delar drevet? (Om det är samma fel vill säga)
  3. Hej! Ny båt för oss (från typ 2006) där vi i för i år bytte impeller samt medföljande packningar vilket var ett gäng. Drevet är ett Alpha One gen 2. Vi fick ihop allt och efter lite bestyr med att växel inte ville gå i till en början så hoppade den tillslut på plats. Nu läcker det tyvärr drevolja och idag tog vi upp båten och lokaliserade varifrån oljan läcker. Det läcker från ett hål strax ovanför där drevet tas isär, hålet sitter närmare båten och finns på båda sidorna drevet, läcker från styrbord sida. Finns förslag vad som kan vara fel? Någon packning som inte hamnade rätt? Finns några klassiska nybörjarmisstag som vi kan ha gjort? Båten han vara i vattnet cirka 3 veckor och vi har fyllt på kanske 3-4 dl. Till en början trodde vi det var normal minskning i behållaren. Tacksam för hjälp!
  4. Hej! Jo absolut, men vi är fler i familjen som ska ha båten tillsammans och också delar på arbetet. Så vi är beredd att lägga lite tid på båten.
  5. Letar båt för fullt tänkt för dagsturer med familjen med mest chilla och bada på planeringen. Tittat på Campion 595 Allante men bara på blocket. Sen provade vi en Sea Ray 225 igår. Sea ray var riktigt fin men kanske för stor och för törstig. Enligt säljaren drog den 1.4 per distans och enligt en annan blocketannons drar den 1.8 (8a på 5.0 med insprutning). Plus att den är rätt dyr. Campion verkar vara en bra modell och anpassad för det vi önskar. Till den är det en 4.3 liters 6a. Den går nog billigare och kostar säkert 40’000 mindre. Är det någon som har något klokt att säga? Mina kunskaper om Campion är väldigt begränsade. Någon som har en sådan?
  6. Hej! Någon som vet var man kan få tag på en ny ”dörr” till ruffen till en Örnvik 620 sport -07? Jag har googlat men inte fått fram något vettigt. Den är vad jag vet byggd i plexiglas och man skjuter den på sidan när man ska in i ruffen. Tacksam för hjälp! Glenn
  7. Inspektionslucka var precis vad det var. Vi tittade på en annan båt av samma modell och fick upp luckan, även den hade vattensamling där till följd att skottet börjat luckrats upp. Trälaminatet hade börjat släppt. Borde gå att tömma och sen täta om man hittar var vattnet kommer in. Sen skulle man behöva förstärka skottet, men det är nog inte så svårt. Tack för alla svar!
  8. Hej! Ja ankarbox finns fram så det kan ju vara det som väggen fram är för, därav att den är mjuk. Men ankarboxen går inte ned så långt ändå. Han som säljer är välkänd så tror inget är stulet. Men det var hans grabb som hade båten mest, och de har inte haft den länge. Men jag är mest fundersam var vattnet kommer ifrån och var de tar vägen i väggen.
  9. När jag kollar på säljbilder på nätet hittade jag denna bild. Där ser det ut som att det runnit från vad som kanske är lampan. Men varför blir det blött bakom denna vägg som tallriken sitter på? Den väggen var för övrigt rätt mjuk på båten jag tittade på, och hade också någon spricka. Kan hända att man slängt in skidor eller liknande för hårt kanske.
  10. Hej! Tack för svar. Nej jag tror inte att det är en skarv bara utan det är en spricka på några cm. Trycker man lite på sprickan så kommer det några vattendroppar. Men det har runnit lite mer än så eftersom det är vatten under högra kudden. Men kan det komma in vatten uppifrån, genom någon skruv eller liknande som sedan lägger sig i någon mellanvägg? Borde isf vara en bra grund för mögel. Lampa skulle tallriken kunna vara, det fanns en liten lampa bak i ruffen men säljaren visste inte vad detta var. Kan tycka att en lampa borde man känna till.
  11. Hej! var och tittade på en Örnvik 620 sport igår och har två funderingar. I ruffen längst in sitter en ”tallrik” som ser ut som en större ventil, denna verkar dock vara helt fast. Vad är det för tallrik? Sen var det en liten spricka i väggen inne i ruffen, långt in men inte på den raka väggen längst in utan lite på sidan. Det kom in små mängder vatten där och ena dynan var blöt under. Från utsidan syns ingenting utan skrovet ser fint ut. Varifrån kan det vattnet komma? Kan det läcka från någon anslutning eller skruv uppifrån och rinna i någon mellanvägg? Jag ringade in sprickan på bilden och gjorde en fin pil på ”tallriken” Tacksam för hjälp! Glenn.
×
×
  • Skapa nytt...