Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

bluewatersailing

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om bluewatersailing

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Den är registrerad i Delaware för tillfället. Jag har försökt att läsa på och det ser ut som om jag är utvandrad ut ur EU kan jag få undantag ifrån att betala VAT. Men hur bevisar jag att jag utvandrat? Uttdrag ur svenska folkbokföringen? Skulle uppskatta om någon visste någon man kan kontakta för kosultation, någon som verkligen är kunnig inom ämnet.
  2. Jag har hittat en båt i staterna som jag önskar köpa. Jag har bott på haven i över 5 år och skulle vilja segla till spanien och spendera 6 månader där innan jag seglar till Stilla havet igen. Jag är Svensk men är utskriven ur Sverige, båten är registrerad i Delaware - USA. Som ni förstår känns det lite överdrivet att betala EU moms på båten enbart för en "semester" i Spanien. Vet någon vart man kan vända sig för konsultation i ärendet? // Sjöbusen
  3. Ah sorry, tänkte frågan var nära nog topic, då startar jag en egen tråd!
  4. Jag har hittat en båt i staterna som jag önskar köpa. Jag har bott på haven i över 5 år och skulle vilja segla till spanien och spendera 6 månader där innan jag seglar till Stilla havet.. Jag är Svensk men är utskriven ur Sverige, båten är registrerad i Delaware - USA. Som ni förstår känns det lite överdrivet att betala EU moms på båten enbart för en "semester" i Spanien. Vet någon vart man kan vända sig för konsultation i ärendet? // Sjöbusen
  5. Båten jag pratar om är utanför eu och ägs utav ett företag i USA. Jag funderar på att köpa den och segla ett kortare tag i medelhavet innan jag seglar till Stilla havet. Känns lite sådär att betala full moms bara för en 6 månaders vända i medelhavet.
  6. Kan man inte registrera båten på ett företag för att undvika problem med momsen? Är det någon som vet vem man kan prata med om det? Advokat?
×
×
  • Skapa nytt...