Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

wmmajho

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om wmmajho

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Köpte topcoat på nätet men glömde köpa med härdare, kan man använda biltemas eller annan fabrikats härdare?
  2. Tror det får bli Topcoat istället för färg. Friborden är ändå till större delen spacklade och slipade. Double coat tål inte att vara under vattenlinjen som all annan 2k färg. Då är frågan, räcker det med ett lager topcoat för att få en yta som går att slipa/polera upp ? Läste att om man ska köra flera lager så kan det vara smartare att börja med gelcoat och sen avsluta med topcoat.
  3. Tror jag skippar epoximålning, lagar gelcoaten och polerar och vaxar. Sen bygger jag en enkel båtslip eller båtlyft så löser jag många andra problem oxå 🙂
  4. Ok tack för tipsen, jag kanske kan spackla igen hålen senare i vinter. Det är lite bökigt när den står på trailer i garage bara. Just nu tullrar jag runt den på gummidäck ute och kommer åt bra. Har inte plats att rulla den på däck i garaget.
  5. Då är ena sidans blåsor slipade och båten ser ut att ha blivit träffad en hagelsvärm 🙂 Fundera på att spacka igen dom i höst och sen förvara båten i varmgarge under vintern och sen epoxymåla botten till våren.
  6. Jobbade lite med slipstift och det går rätt smidigt, tänkte använda gelcoatspackel som jag fått tag på som har exakt rätt nyans och sen en gummispackel. Får troligen spackla 2-3 gånger för det sjunker väl in lite. Frågan är om jag kan spackla igen dessa omgående eller om båten behöver torka över vintern i varmgarage innan spackling ? Den har legat på land i 3 veckor nu.
  7. Petat upp några blåsor men ingen lukt och det känns torrt under. Under vissa blåsor är det bara vit och under vissa en svart prick, antar att det är glasfibret man ser eller skräp i mellan lagren ? Hursom så är det väl att slipa bort alla med ett litet slipstift och sen spackla om man ska vara duktig....gissar att det har sett ut så här rätt många år.
  8. Håller på att fixa med en gammal HR 410 typ 20år gammal som aldrig varit målad. På botten under vattenlinjen finns några blåsor där vissa har släppt. Det ser ut att vara ett lager gelcoat kvar under blåsorna. Är det detta som är plastpest Osmos eller är det nått annat? Det är inte fler än att man skulle kunna slippa bort dom en och en med slipstift och sen spackla. Oklart hur länge dom funnits där. Vad tror ni?
  9. Hej Double Coat skulle kunna vara ett alternativ om man kan få den i HR 8008 grå/vit. Hur är det med dessa färgen kan dom vara under vattenlinjen utan problem. Båten kommer ligga i en sjö några veckor per år så jag vill inte hålla på med traditionell bottenfärg. Tvättar hellre nång gång varje sommar. Vill ha ren gelcoat eller nån färg insamma nyans så att nya repor inte syns.
  10. Hej, jag håller på att renovera en gammal plastbåt på ca 4m. Den har gansks mycket grova repor i gelcoaten och på vissa ställen är gelcoaten bortskavd in till glasfibern. Nu håller jag på att spacka dessa skador med gelcoatspackel i rätt kullör och det blir ganska bra. Det lagade områdena är nu matta av slipning och hela båten är således ganska flammig. Skulle man kunna rolla på ett lager topcoat på hela skrovet för att få en enhetlig färg? Jag har förstått att det blir en ganska matt yta och kräver mycket slipning för att få en blank yta. Men det känns som en vit matt ehetlig yta skylle vara snyggare än en flammig. Nån som har bilder på en yta rollad i topcoat?
  11. Körde en del blandad körning i dag både fullgas och machfart och drog även en del ring utan ett enda problem. Case closed hoppas jag nu. Jag gjorde ju tre förändringar samtidigt så jag vet inte säkert vad som var orsaken men jag tror mest på den lite tillplattade vikta bränsleslangen.
  12. Har ny bytt membran i bränslepumpen och bytt all bensin till ny. Hittade även en bränsleslang mellan bränslepump och bränslefilter som hade fått en lite tillplattad krök, klippte av den en bit och drog slangen en rakare väg. Skulle kunna vara så att den när den blir varm och mjuk vikt sig...en teori iallafall. Körde lite blandad körning i ca 30min, jag upplevde att den tvekade lite en gång vid acceleration så jag är inte helt övertygad men ska testa mer i morgon...
  13. Det jag gjorde när jag rengjort förgasarna var att tömma över all bensin i en jeepdunk sen rengjorde jag båtdunken sen hälde jag tillbaka all bensin utom den sista litern från Jeepdunken. Innan jag sedan kopplade på bränsleslangen på förgasaren så pumpade jag ut en halvliter genom slang och bränslefilter. Men jag ska byta all bensin för att utesluta att vatten vara kvar fortfarande.
  14. Har blåst igenom alla kanaler i förgasarna och bytt anslutningar till tank och motor. Kollade bränslepumpsmembranet igen ser inget fel men har beställt nytt membran. Fortfarande dyker problemet upp. Startade och körde upp i machfart, efter 5min tappar motorn kraft jag kör vidare i lågfart utan problem i ca 30min provar flera gånger men motorn svarar inte på gas det bara brölar. Stannar och badar 30min kör sen hem och motorn fungerar ok igen 10-15min i mach/fullfart inga problem. Nån som har nån ide ? När den strulat så kan men med choken få den att gå på kanske 80% För mig tyder det på soppa problem.
  15. Var ute och testade motorn i dag, upptäckte att man genom att dra lite fram och tillbaka med choken kunde få motorn att piggna till när felet uppstår. Känns som jag kan glömma el och cdi fel för stunden. Kollade bränslepumpsmembranet ännu en gång men kan inte hitta nått uppenbart. Får helt enkelt riva ut förgasarna och kolla över dom.
×
×
  • Skapa nytt...