Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

RulleBulle

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om RulleBulle

  • Placering
    Landkrabba
  1. Jag letar efter platser att köpa tillbehör till min Sea Ray 200 från 97. Tycker det är svårt att hitta vettiga platser med rätt tillbehör. Jag letar efter tex förlängda badbryggor, orginal kappel, orginal ratt osv. Man kan hitta sidor som kommer upp på google men jag hittar sällan rätt båtmodell på dessa och sen att hitta rätt tillbehör är ännu svårare. Tack på förhand!
  2. Liten uppdatering: Hade en meck som bytte avgaslimpor och knän för 2 veckor sen, ena verkade ha varit dålig. Komp testades och allt såg bra ut, har kört en del med den nu och än så länge verkar det lovande.
  3. Hej. Lite kort och gott, köpte en Sea Ray 200 med en Mercruiser 4,3L från 97 för några veckor sen. Funkade kanon de få gångerna jag använde den tills att startmotorn paja, bytte den och så fungerade den igen men har varit trög att starta plus att den dött ibland vid tomgång. För två veckor sen åkte vi till Sandhamn och när vi skulle hem så starta den inte. Efter många försök med fullgas så starta den, men dog strax efter. Fick tillslut igång den igen och lyckades ta mig hemmåt (nästan), den dog 5 min från hemmet då vi kom till en smal passage och sakta ner. Efter det starta den inte mera, den jobbar tungt för att snurra motorn men går ej igång. Jag fick hjälp av sjöräddningen för att ta hem den. Igår fick jag ner mecken och vi misstänkte att det var något med soppan, byter filter men den såg fin ut men vi satte in det nya ändå. När vi försöker starta den så reagerar mecken direkt att det inte låter bra. Vi lossar ett tändstift och ut kommer vatten. Han säger att det är vatten i cylindrarna och renovering krävs. Höftar med över 60000kr i kostnad för det och att han inte gör sånt och har inte heller tid om han skulle göra det. Jag får tag i en annan meck som säger att det är överdrivet och räcker nog med att byta avgaslimporna (då det ska göras efter mellan 15-20 år), han tycker att det inte behövs renoveras, han tror inte att man har förstört något utan som sagt borde räcka med limporna, är det inte limporna det är fel på så är det topparna. Men nu är han inbokad på att byta limporna i nästa vecka. Min fråga är, tror ni att det är så enkelt som att byta limporna bara? Efter dödsbeskedet från andra mecken som betalar jag gladligen 15000kr för att få en hel båt igen men känns lite för bra för att vara sant och när något är för bra för att vara sant så är det ofta inte sant.
×
×
  • Skapa nytt...