Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Jbl

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    38
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Jbl

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ursäkta sen återkoppling, det är segel från Boding men dom är från 2007. Säker andra ”produktnamn” än om man tittar på deras hemsida nu.
  2. Missade att bifoga men ni finns den där tänkte om det går att ha genuan revad, missade att tillägga att jag har rullsystem på båten.
  3. Hej alla, är det kolfiber eller något annat materal jag har på min fock? Har läst att man inte får vika seglen då men hur gör man annars? Av utrymmesskäl kan jag inte ha seglen rullade. En annan fråga, jag har självslående försegelsystem. Finns det någon nackdel att använda Genuan till det? Tack
  4. Jag för ha ett gäng i reserv. Provade storen idag och Gud va skönt att slippa springa upp och lossa på travarna är så glad!!
  5. En nackdel är att man behöver skruva bort kasetten när man ska montera / demontera seglet och risken att tappa bort skruvar är överhängande.. liten miss tycker jag
  6. Köpte denna och skruvade dit den idag faktiskt. I morgon blir det provsegling men tror det verkar lösa problemet
  7. Då sitter min rulle fel. Sitter längs med aktern och inte längs med långsidan. Nu när jag flyttar den enligt bild så har jag svårt att se hur jag ska kunna få den stabilt monterad. Hittar bara två fästpunkter och även med ett beslag så det blir tre fästpunkter har jag svårt att se hir den ska klara av lasten av när man kastar i ett ankare. Har någon tips på hur den kan monteras så är jag djupt tacksam.
  8. En liten dum fråga, hur är tanken att man ska nyttja ankarlina på kasett. Ska man bara kunna kasta ankaret och låta linan löpa fritt från kasetten eller drar nu ut massa lina innan?
  9. Då förstår jag. Stort tack för hjälpen. ska kontakta selden åf.
  10. Är inte segelibtagen selden original? Varför skulle tidigare ägare bytt från orginal som bevisligen har sämre funktion när han böt segel.
  11. Ingenting är hårt spänt så den lös lösningen kan nog inte hjälpa tyvärr.
  12. Travaren har hjul och löper lätt men det är just att den kan vrida sig som gör att den fastnar. Kanske ska fråga benns i Sthlm om nya travare. Eller finns det andra aktörer?
  13. Båten har segel från 2010 men det var tidigare ägare som införskaffat.
  14. Hej alla, Jag har problem att hissa storseglet på min nya Maxi Fenix. Travaren som har nån form att rullhjul (vad det nu kan kallas) vrider sig enligt bild och fastnar. Jag måste gå fram och lossa travaren tre gånger varje gång jag ska hissa storen vilket inte är så kul. Det går inte att tvinga loss travaren för då går något sönder garanterat. Fler med liknande problem eller erfarenhet på lösning? Stort tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...