Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Orjanus

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    35
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om Orjanus

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Den borde gå att byta, men jag håller med om att det inte är helt enkelt. På de två extrapositionerna i säkringscentralen finns det tyvärr inga säkringar, det är endast förberett. Har kontaktat en marinelektriker, när jag ändå är i farten vill jag få ett automatiskt skiljerelä, ett separat "kylboxuttag" och en anslutning för solcell på plats.
  2. Hej Hybro, kolla längre ner i tråden! Örjan
  3. Har tryckt på den otaliga gånger, kan inte förnimma någon rörelse bakom gummit.
  4. Problemet löst, det är automatsäkringen a 60 spänn som har gäckat mig hela veckan! Idag hade den vänligheten att visa 0 på utstiftet, och då blev det också noll i alla tre uttagen - mycket mindre förvirrande för en novis då ... Stör mig att jag inte "vågade" prova ett annat utstift förrän idag, då hade ju felet hittats på fem sekunder. Nu höll jag på att hoppa ur skorna när Biltema-dammsugaren drog igång bakom ryggen på mig. För ordningens skull bifogar jag mättabellen och några bilder - tack för alla goda råd hörni!
  5. Det är alltså två rader med automatsäkringar, tror att den undre raden är kraftigare.
  6. Allt har fungerat utmärkt (även den förbaskade dammsugaren ...) under tre tidigare säsonger, och det är som sagt inte USB-uttag utan cigguttag. Är nu hemma igen och ska ner till båten och mäta enligt Hybros instruktioner senare i em.
  7. Det är alltså två rader med automatsäkringar, tror att den undre raden är kraftigare.
  8. Såvitt jag kan förstå, ja. Och då borde det ju komma UT lika mycket volt från alla säkringarna via kablarna med kabelskor, inte sant? (Är långt från båten just nu.)
  9. F5 är den näst sista. Fast grejen är att den "utgående" kabeln, efter två decimeter, går in i ett kontaktstycke där den förenar sig med två andra kablar, så frågan är vad fasen man mäter? Men jag tror på teorin om at det är något vajkalle i automatsäkringen, ska prova att hämta ström från något av stiften bredvid så fort jag får tillfälle.
  10. Är ingen elektriker ... Som sagt, jag får ingen struktur i det. Säkring F5 är till 12V-uttagen (mätaren slocknar också när den kopplas bort). Och borde ä det t ex inte bli exakt samma mätresultat på alla säkringarnas "utsida" - de matas ju samtliga av den lite grövre kabeln som är fastlödd på kopparbygeln i förgrunden? Tänkte på att flytta om ciggkabeln till ett annat stift som du föreslår, men blev osäker på eventuella följder. Ska testa!
×
×
  • Skapa nytt...