Jump to content
Monday 22 July 2024

Vipera

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Vipera

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej Mätning innan laddning visade 12.74V, efter laddning 13.5V. På batteriet finns en lucka, se bild, och där rann det ut en genomskinlig vätska. Den hamnade på golvet och när den torkat blev det en vitaktig fläck. Vad tror ni, använda batteriet eller köpa nytt?
 2. När jag kom till båten häromdagen så hade vattentanken gått sönder och 125 liter vatten hade runnit ut och dränkt ett förbrukningsbatteri. Polerna var under vatten och runt +-polen var det en grönaktig gegga. När jag skulle lossa kabeln rök den av vid kabelskon. Är batteriet dött eller kan det ha överlevt? Vågar jag använda batteriet? Behöver jag byta hela batterikabeln eller räcker det att kapa den en bit och pressa på en ny kabelsko? Trevlig midsommar!
 3. Vipera

  Saildrive 130S

  Hej och tack för svaret. Jag har lossat skruven och muttern men propellernavet sitter hårt. Är det ingenting mer som håller fast det antar jag att jag kan knacka lite försiktigt.
 4. Hej Jag har köpt en båt med Saildrive och undrar hur jag får loss propellernavet och distanshylsan? I manualen står ingenting om någon skruv eller dylikt som håller fast delarna. Är det bara att knacka delarna bakåt lite försiktigt? Fråga två: Båten är utrustad med en Raymarine EV-100 rattpilot. På ringen på ratten finns ett handtag och en ställbar knopp men jag hittar ingenting i manualen om deras funktion. Någon vänlig själ som kan svara på det?
 5. Vipera

  Pollare

  Tack för svaret. Det är balsa som distansmaterial. Vad ska det vara för diameter på hålet jag ska fylla? Magnus
 6. Vipera

  Pollare

  Hej Jag har en Comfort 30 som jag håller på och fixar i ordning. Det finns en pollare i fören och jag vill ha två. Behöver jag förstärka däcket under pollarna? På undersidan av däcket kommer det att sitta mothåll i rostfritt med måtten 160x45 mm. Hälsningar Magnus
×
×
 • Create New...