Jump to content
Monday 17 June 2024

knarr

Medlemmar
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by knarr

  1. Dax för torrsättning och med det inköp av filter etz till d4:an, plockar jag ihop det jag ska ha från ngn av de kända butikerna landar priset på ca 3800 kr utan olja, köper jag det på nätet (marineparts) kostar det 2300 men då är inte filtren och annat volvo original, ska man spara på 1500 kr eller äventyrar jag motorn då, är det skillnad på olje och bränsle filtren original/pirat?
  2. Nu har vi börjat se på en ersättare till den tidigare gummibåten,den med fukt i akterspegeln, det verkar svårt att få kläm på vad som är kvalitet nu i dessa tider då det mesta tillverkas österut, men två märken har jag fått för mig håller bra nivå, har sett på Zodiaq cadet aero 2,70 och Higfield roll up, den senare har akterspegel i metall, kanske ett bra val, erkänner att prislappen är hög men jag vill inte skära den nya i bitar alltför snart... För kännedom har Zodiaq plywood i aktern? Har jag tänkt fel, finns det fler i bra kvalitet som jag missat? tänkt längd 2,50-2,70 pumpad durk, den är skön att kliva på.
  3. Tänker du köpa en ny gummibåt (pvc båt) kan det vara skoj att se hur dom kan åldras, jag skulle bara skära gummibåten i lagom bitar för återvinningen, då jag inser att jag kan försöka mig på lite konsumentjournalistik, båten är nu ca 8 år, den har förvarats inomhus de flesta vintrar, aldrig legat i vattnet utan på badplattformen under säsongerna. Jag reflekterade inte över materialet i akterspegeln då jag köpte den men nu har innebörden i plastöverdragen plywood kommit upp till ytan, nästa båt får bli med en träfri dito. Innan brytbladskniven kom fram var tanken att laga en pyspunka och se vart vattnet kom ifrån som sakta läckte in i båten när vi rodde den, då ser jag att plasten har släppt från plyfan på ena sidan och då jag känner på den andra så är det lika illa, den lossnar även där, vill inte recensera fabrikatet utan bara hinta om vad som kan hända med akterspeglar med träkärna, borde inte vara så mycket dyrare för tillverkarna med annat tåligare material där.
×
×
  • Create New...